Menü NİĞDE GÜNAYDIN GAZETESİ
Tarih: 11.03.2026 16:00
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi

Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil, Niğde Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen programda öğrencilerle buluşarak Ahilik kültürü ve bu geleneğin toplumsal hayattaki yeri hakkında bilgiler paylaştı.

Okul yönetimi ve öğretmenlerin de katıldığı programda konuşan Başkan Yeşil, Ahilik teşkilatının yalnızca bir esnaf örgütü olmadığını, aynı zamanda toplumda ahlaklı ve dürüst bireyler yetiştirmeyi amaçlayan önemli bir kültür mirası olduğunu ifade etti. Ahiliğin temelinde doğruluk, dürüstlük, yardımlaşma ve dayanışma gibi değerlerin bulunduğunu belirten Yeşil, bu anlayışın geçmişten günümüze toplumsal düzenin güçlenmesine katkı sağladığını söyledi.

Ahilik kültürünün insanı merkeze alan bir anlayışa sahip olduğuna dikkat çeken Yeşil, "Bugün toplumda önem verilen pek çok değerin temelinde Ahiliğin ilkeleri yer almaktadır. Ahilik, yalnızca esnaf ve sanatkârlara değil, toplumun tüm kesimlerine yol gösteren bir hayat felsefesidir" dedi.

Gençlere duyduğu güveni dile getiren Başkan Yeşil, öğrencilerin geleceğe daha donanımlı hazırlanabilmeleri için eğitimlerine önem vermeleri gerektiğini vurguladı. Başarının disiplinli çalışmayla mümkün olacağını ifade eden Yeşil, gençlerin ülkenin geleceğinde önemli rol üstleneceğini belirtti.

Programın sonunda öğrenciler, Ahilik kültürü ve esnaflık geleneği hakkında merak ettikleri soruları Başkan Yeşil'e yöneltti. Samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, Ahiliğin tarihsel gelişimi ve günümüzdeki yansımaları hakkında bilgi edinme fırsatı buldu.

Okul yönetimi tarafından programın sonunda Başkan Alim Yeşil'e katkılarından dolayı teşekkür edilirken, bu tür etkinliklerin öğrencilerin kültürel değerleri tanıması açısından önemli olduğu ifade edildi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —