Menü NİĞDE GÜNAYDIN GAZETESİ
Tarih: 27.03.2026 16:54
Niğde’de Kadın Kooperatifleriyle Çörek Otu Ekimi Tamamlandı

Niğde’de Kadın Kooperatifleriyle Çörek Otu Ekimi Tamamlandı

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, kadın emeğini tarımsal üretimle buluşturan bir projeye imza attı. Kadın Kooperatifleriyle yürütülen iş birliği kapsamında gerçekleştirilen saha uygulamasında 5 dekarlık alanda çörek otu ekimi başarıyla tamamlandı.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, etkinliğin kadınların tarımsal üretimdeki rolünü güçlendirmeyi ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedeflediğini belirtti. Şekeroğlu, akademik personel, öğrenciler ve Hüdavent Hatun Kadın Kooperatifi üyelerinin sahada bir araya geldiğini, katılımcılara çörek otu bitkisinin ekim teknikleri, toprak hazırlığı, bakım süreçleri ve hasat öncesi dikkat edilmesi gereken adımların uygulamalı olarak gösterildiğini ifade etti.

Prof. Dr. Şekeroğlu, gerçekleştirilen çalışmanın üniversite ile toplum arasındaki iş birliğinin somut bir örneği olduğunu söyledi. "Katma değeri yüksek ürünlerden biri olan çörek otunun üretiminin artırılması, kadın üreticilere yeni ekonomik fırsatlar sunacak ve bölgesel tarımın gelişimine katkı sağlayacaktır" dedi.

Şekeroğlu, projenin kadınların tarımsal üretime katılımını teşvik etmenin yanı sıra, yerel ekonomiye ve kırsal kalkınmaya destek olmayı amaçladığını belirtti. Ayrıca üniversitenin uygulamalı eğitim ve üretim deneyimini birleştirerek öğrencilerin tarımsal üretim süreçlerini doğrudan gözlemleyebileceği bir model oluşturmayı planladığını aktardı.

Fakülte Dekanı, bu uygulamanın Niğde'de kadınların tarımsal üretimde aktif rol almasını sağlayacak benzer projeler için örnek teşkil ettiğini vurguladı. Önümüzdeki dönemde farklı bitkilerin ekimi ve işlenmesiyle ilgili eğitimlerin de yapılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —