Olay, geçtiğimiz yıl 25 Ağustos'ta Konya'nın Karatay ilçesi Karaaslan Mahallesi Övgü Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Niğdeli olduğu öğrenilen Mehmet Koçyiğit (33) ile 11 yaşındaki oğlu Servet Koçyiğit, evlerinin bahçesinde otomobile bindikleri sırada silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından Hıdır A. tutuklanırken, eşi Mercuhan A. hakkında da dava açıldı.
Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Hıdır A. SEGBİS ile katılırken, tutuksuz sanık Mercuhan A. ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.
Sanık Hıdır A. savunmasında, olaydan önce yaşanan tartışma nedeniyle kendini kaybettiğini öne sürerek, "O gün edilen küfürleri kendime yediremedim. Silahımı alıp eve gittim. Mehmet'i araçla giderken görünce konuşmak istedim ancak tekrar küfür etti. Kendimi kaybettim, ateş ettim. Çocuğu görseydim babasını da vurmazdım" ifadelerini kullandı.
Tutuksuz sanık Mercuhan A. ise olay yerinde bulunmadığını belirterek suçlamaları kabul etmedi.
Hayatını kaybeden Mehmet Koçyiğit'in eşi Emine Koçyiğit ise sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek, eşinin ve oğlunun gözleri önünde vurulduğunu söyledi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hıdır A.'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.