Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 81 ilde toplam 500 bin sosyal konutun inşa edilmesini öngören Yüzyılın Konut Projesi'nde kura çekimleri devam ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen proje kapsamında, bugüne kadar 32 ilde 121 bin 265 konutun hak sahibi belirlendi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kura sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, "Milletimize söz verdiğimiz gibi ülkemizin dört bir yanında 500 bin yuvanın anahtarlarının sahiplerini belirlemeye devam ediyoruz. Çektiğimiz her kurada mutlulukları adım adım büyütüyoruz. Bu hafta 9 şehrimizde daha kura heyecanını yaşayacağız" ifadelerini kullandı.
NİĞDE'DE 2 BİN 604 KONUT YAPILACAK
Sosyal konut hamlesi kapsamında Niğde genelinde toplam 2 bin 604 konutun inşa edilmesi planlanıyor.
Proje kapsamında Niğde Merkez'de 1.140, Aktaş'ta 73, Edikli'de 50, Hacıabdullah'ta 79, Karaatlı'da 60, Yeşilgölcük'te 60 konut yapılacak. Altunhisar Merkez'de 200, Keçikalesi'nde 63; Bor Merkez'de 300, Bahçeli'de 94, Çukurkuyu'da 94, Kemerhisar'da 63 konut yer alacak. Çamardı Merkez'de 94, Çiftlik Merkez'de 108 ve Divarlı beldesinde ise 126 konut inşa edilmesi planlanıyor.
TOKİ tarafından duyurulan kura çekim takvimine göre, Niğde için kura çekimi 29 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek. Başvuruları tamamlayan hak sahipleri, sonuçları TOKİ'nin resmi kanallarından takip edebilecek.