Tarih: 07.04.2021 10:50

20 Ülkeden 56 Resmin Yer Aldığı Sergi Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Küratör, Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğu Başkanı Safa Büte, tarafından hazırlanana resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Niğde merkez perşembe pazarında bulunan Ermeni Kilisesinde Kurdele kesimi ile açılışı gerçekleştirilen resim sergisinde açıklamada bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek,  ‘‘Bugün güzel bir sanatsal faaliyetin açılışı için bir aradayız. Safa Büte, hocamızın öncülüğünde yaklaşık 20 ülkeden 59 sanatçının resimlerini sergilendiği resim sergisini açılışını yapıyoruz.  Görüyoruz ki ilimiz sanatsal yönden kendini geliştiriyor. Farklı etkinliklerde bir araya geliyoruz. Tahsis ettiğimiz bu mekanda her geçen gün farklı etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir,  ‘‘Sergimizin açılışındayız. İnşallah u tür sergilerin artmasını istiyoruz.  Safa hocamıza teşekkür ediyorum. Şehri’mizin sanat hayatına katkıda bulunuyor. Bir çok uluslararası sanatçının eserlerini şehrimizde sergileyeceğiz.  İnşallah pandemi sonrasında da Safa hocamızla birlikte Niğde’mizin resimlerini Niğde’de yaptıracağız. Bu etkinliklerimiz devam edecek. Pandemiden dolayı istediğimiz gibi yoğun bir şekilde yapamıyoruz ama pandemi kuralları çerçevesinde şehrimizi de bu sanattan yoksun bırakmamaya çalışıyoruz. Bütün Niğde halkını bu resim sergisini gezmeye de davet ediyorum. Bu sanat galerimiz 14 gün açık olacak. Tüm vatandaşlarımızı sanat galerimize bekliyoruz.’’ Diye konuştu.

 

Konuşmalarında ardından protokol üyeleri resim sergisini gezerek, Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğu Başkanı Safa Büte’den resimlerin konusu hakkında bilgi aldılar.

 

Resim sergilerinin devamının geleceğini söyleyen Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğu Başkanı Safa Büte, ‘‘Bu sergi bildiğiniz üzere benim bir sanatı Anadolu’ya götürmek adına projem vardı. Bu projenin bir parçası bu sergide. Bu sergide 20 ayrı ülkeden 56 sanatçının çalışmaları yer alıyor. Bu sergilerin tabi ki devamı gelecek. Buda Artquake-7 olarak 25 Haziran tarihinde yapılacak.  Benimde amacım farklı ülkelerden farklı sanatçılar neler çalışıyor bunları gösterebilmekti. Artquake-3’ ü İsanbul’da yaptık. Diğerlerini hep Niğde’de yaptık. Artquake  serisini hep Niğde’de yaptık sadece Artquake-3 ‘ü İstanbul’da yaptık.

Niğde2nin köylerinde kasabaların da  daha önce resim sergisi yapmıştık buna benzer.  Buna benzer çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Buradaki hedefimiz Niğde  Kültürünü,  Niğde İnsanına katkıda bulunmak amacındayız. Çünkü  Galerilere gelemeyip izleyemeyen binlerce insanlar var.  Bilhassa köylerimizdeki köy çocuklarımız.  Bizimde amacımız onlara ulaşmak onlara sanatı götürmek. Amacımız bu inşallah başarılıda olacağız.’’ diye konuştu.

(HABER: METİN C. ÇELİK)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —