Tarih: 18.11.2021 10:02

26 yıldır bağlama üretiyor!

Facebook Twitter Linked-in

Bağlama Ustası Mustafa Durukan Niğde merkezde bulunan 30 metrekarelik dükkânında 26 yıldır bağlama yapıyor.

Mustafa Durukan mesleğe 1995 yılında tutkuyla başladığını ve bağlama yapımını aynı heyecanla sürdürdüğünü belirterek, “18 yaşında bağlama ile türküler söyleyip geçimimi sağlıyordum. Duvarda asılı olan bağlamam düşüp kırılınca yenisini alacak imkânım olmadığı için bağlama yapmaya kakar verdim. Bağlama çalma sevgimde buna eklenince kendimi bir anda işin ustası olarak buldum ve 26 yıldır severek devam ediyorum” dedi.

Niğde merkezde ufak bir işyeri açmaya karar verdiğini belirten Mustafa Durukan, “O günden bugüne hem bağlama yapıyor hem satıyorum. 26 yıldır aşkla bu işi yapıyorum. Çocukluktan gelen bir heyecan ile de devam ediyorum. Bu iş sabır ister, zahmetlidir. Yeteneğinin de olması gerekiyor. Ben de aynı şekilde gelecek nesillere işimi aktarmak istiyorum ama bu eşe talipli kimse de çıkmıyor” şeklinde konuştu.

Bağlamada en kaliteli ağacın dut ağacı olduğunu belirten Durukan, “Bir bağlamayı yapmak talebe göre değişmekle birlikte genellikle iki tam günümü alıyor. Bağlamada kullandığım en kaliteli ağaç ise duttan yapılır. Ama ceviz, kestane ve gürgen ağacından da bağlama olur. Bağlamaları siparişlere göre yapıp teslim ediyorum. Bir bağlamanın fiyatı ise isteğe ve kalitesine göre 500 TL ile 4 bin TL arasında değişiyor” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —