Tarih: 05.05.2022 16:44

Anneler Günü Yaklaşırken Çiçekçilerde Yaprak Kımıldamıyor

Facebook Twitter Linked-in

Niğde'de 25 yıldır çiçekçilik yapan Serkan Dağlı, anneler gününde 10 gün önceden sipariş almaya başladıklarını ancak çiçek fiyatlarındaki artış nedeniyle şuanda bir tane bile siparişleri olmadığını belirtti.

Anneler günü nedeniyle her yıl yoğunluk yaşayan çiçekçiler bu yıl çiçeklerdeki fiyat artışları nedeniyle satış yapamadıkları söyledi.

Yaşadığı sıkıntıları dile getiren Çiçekçi esnaflarından Serkan Dağlı, 'İki yıldır fiyat artışlarımız çok yüksek derecede arttı, şöyle bakarsak yüzde 300 arttı. Önceden anneler gününde 10 gün önceden sipariş almaya başlarken şuanda bir tane bile siparişimiz yok ve anneler gününe 4-5 gün kaldı. Yani bu da demek oluyor ki anneler gününde anneye çiçek almak bir lüks bu hale geldik. Elimizde ki çiçeklerimiz kesme çiçeklerimizden başlayalım rengarenk güllerimiz var, cerberamız, şef boyumuz, biçmemiz, karanfilimiz, kır karanfilimiz, kırmızı gülümüz... Bunların fiyatına gelirsek gülümüzü bundan önce 5 TL'ye satarken şuan gülümüzün fiyatı yüzde 300 artışla 20 TL'ye satıyoruz. Cerberamız önceden 3,5 TL'ye satarken şuan 10 TL'ye satıyoruz, biçmemizi önceden 25 TL'ye satıyorduk demetini şuan 50 TL oldu, ithal orkidemiz  tezgahımızda 120 TL'ye satarken şuan 200 TL'ye satıyoruz. Dükkanımızdaki en çok artışımız da yurt dışında imalatı olduğu için yapay çiçekte oldu. Yapay çiçeklerimiz yüzde 400, yüzde 500 belki daha fazla arttı. Yani önceden tezgahımızda 100 TL'ye sattığımız bir yapay çiçeği şuan biz 250- 300 TL'ye tezgahımıza koyabiliyoruz. Yani çok zor durumdayız, sıkıntıdayız.' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —