Tarih: 24.05.2024 13:20

AVRUPA 5'LİMİZ BELLİ OLDU

Facebook Twitter Linked-in

AVRUPA 5'LİMİZ BELLİ OLDU 

Süper ligde şampiyon olan takım, Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan başlayacak. Yani gruplardan önce tek takımı elemesi yeterli olacak. 

Sezonu ikinci sırada tamamlayan ekip ise Şampiyonlar Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'ndan adım atacak ve gruplara kalmak için mücadele edecek. İki rakibi eleyip gruplara kalmak için mücadele edecek takımımız elenirse yoluna UEFA Avrupa Liginde devam edecek. 

Trabzonspor'u finalde 3-2 yenerek Türkiye Kupası'nın kazananı Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi play-off turunda boy göstererek adını gruplara yazdırmak isteyecek. Beşiktaş rakibini geçmesi halinde gruplarda yer alacak. 

Sezonu 3. sırada bitirmeyi garantileyen Trabzonspor ise UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'ndan başlayarak gruplara kalmaya çalışacak. Trabzonspor 2 rakibini de geçmesi gerekecek. 

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi play-off'unu garantilemesiyle birlikte Avrupa kupalarına Konferans Ligi'nden katılması garanti olan Başakşehir ise 2. Ön Eleme Turu'nda mücadele edecek. Başakşehir'in de gruplara kalmak için 2 Avrupa takımını geçmesi gerekecek. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —