Tarih: 30.06.2022 07:38

AYNI TAS AYNA HAMAM! İHALE İPTAL EDİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

 

Niğde’de yılan hikâyesine dönen Niğde Vakıf İş Hanının 28 Mart 2022 tarihinde yapılan üçüncü ihale de ihale tarihinden 97 gün sonra 28.06.2022 tarihinde iptal edildi.

YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜ

Niğde’de siyasilerin müjde olarak verdiği Niğde Vakıf İş Hanının yapımı için, ilk ihale 17 Ağustos 2020 tarihinde yapılmış,  iş hanının yıkım işleminin gerçekleşmesinin ardından yapılan ihale 15 Eylül 2020 tarihinde iptal edilmişti. İlk ihalenin iptal edilmesinin ardından, ikinci ihale yaklaşık bir yıl sonra 29 Kasım 2021 tarihinde yapılmış, ihaleye istekli katılmaması nedeniyle ihale aynı gün iptal edilmişti.

Adeta yılan hikâyesine dönen Niğde Vakıf İş Hanının yapımı için son ihale ise 24 Mart 2022 tarihinde yapıldı. İhale tarihinin üzerinden bugün itibariyle 97gün geçmesin ardından 28.06.2022 tarihinde iptal edildi. İptal sebebi ise Bütün Tekliflerin Alıma Ayrılan Ödeneğin/Yaklaşık Maliyetin Çok Üzerinde Olması olarak açıklandı. İhalenin iptal edilmesi tarihinde iptal edilmesi bu projenin de akıbetinin Niğde Stadyumu, Niğde Kapalı Spor Salonu gibi olacağı yorumlarına neden oluyor.

VATANDAŞ UMUDUNU KESTİ

Niğde’de Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan Niğde Hükümet Meydanında bulunan Vakıf İş Hanının yıkımının üzerinden tam 682 gün geçmesine rağmen projenin yapılamaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar Vakıf İş Hanı yapımı için üç ihalenin yapıldığını ama yaklaşık 2 yıldır yıkım işleminden başka bir şey yapılmadığını belirterek siyasilere tepki gösteriyorlar.

Vakıf İş Hanı projesinden umutlarını kestiklerini belirten vatandaşlar, iptal edilen iki ihalenin ardından yapılan üçüncü ihalenin de iptal edilmesine tepki göstererek, “Niğde’de birçok projede olduğu gibi bu projeden de umudumuzu kesmiş durumdayız. Bu projenin de yarım kalacağı endişesi yaşıyoruz. İktidar milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin’den bu proje ile ilgili açıklama bekliyoruz” dediler.  (ÖZEL HABER)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —