Tarih: 05.01.2024 13:54

Bor Devlet Hastanesinde bulunan OCT cihazından 771 çekim

Facebook Twitter Linked-in

Niğde İl Sağlık Müdürlüğüne Bağlı Bor Devlet Hastanesi’ne 2023 yılı Eylül ayında kazandırılan Optik Koherans Tomografi (OCT) cihazı ile göz uzmanı tarafından 2023 yılında 771 adet çekim yapıldı. 
Konu hakkında Niğde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, “İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Bor Devlet Hastanesine 2023 yılı Eylül ayında kazandırılmış olan OCT (Optik Koherans Tomografi) cihazı ile göz uzmanımız tarafından 2023 yılında 771 adet çekim yapılmıştır. 


Bu sayede retina, sinir lifi ve diğer göz katmanlarının kesitleri değerlendirilmiş olup, glokom, yaşa bağlı makula dejenerasyonu, herediter ve kazanılmış retina hastalıkları, diyabetik retinopati gibi birçok hastalığın tanısı ve takibi hastanemizde yapılmıştır. 


Aynı zamanda hastanemize kazandırılmış olan göz anjiyosu olarak da bilinen (FFA) Fundus fluoresein anjiografi (gözün arkasında bulunan göz sinir dokusu (retina) ve bunu besleyen damar tabakasının (koroid) damar yapılarını inceleyen bir tekniktir) hastanemizde hizmet vermeye devam etmektedir” denildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —