Tarih: 06.10.2022 10:24

İCAZET Mİ HİZMET Mİ? SİYASİLER FOTOĞRAF ÇEKTİRME YARIŞINDA

Facebook Twitter Linked-in

 

 

İCAZET Mİ HİZMET Mİ? SİYASİLER FOTOĞRAF ÇEKTİRME YARIŞINDA
Niğde’de birçok belediye başkanının, siyasilerin ve mevcut milletvekillerinin hizmet yapmak yerine yerini korumanın peşinde olması dikkat çekiyor.
Yaklaşan genel ve yerel seçimler öncesinde vatandaş kendilerine hizmet vermekle yükümlü olan milletvekillerini, belediye başkanlarını ve siyasetçileri sorguya çekmeye başladı. Ankara’yı yol eden ve sürekli bakanlarla, partisinin genel başkanı ve üst düzey yöneticileri ile bürokratlarla poz veren ve fotoğraf çekinme yarışına giren siyasetçiler icazet almak için mi yoksa devam eden projeleri takip için mi boy gösterdikleri merak konusu oldu.
Seçimlerde hep bir yerden destek alan ve bu sayede aday gösterilen, hizmet üretmek yerine icazete güvenen siyasetçilerin birçoğu yaklaşan seçimler öncesinde yine Ankara’yı yol etmeye başladılar.
POZ VERMEKLE İŞ BİTMİYOR
Niğde’nin ve ilçelerinin çözüm bekleyen birçok sorunu, mutlak suretle bitirilmesi gereken yatırımlar varken, siyasetçilerin birçoğu Ankara’da fotoğraf çekinme yarışına girdiler. Seçimler öncesinde de icazetle vatandaşın oyunu alan, ancak seçildikten sonra hizmet üretemeyen, üretmekte zorlanan siyasetçi ve bürokratların yine aynı yolu tercih ediyor olması, Niğde kamuoyunda da rahatsızlık uyandırdı.
MAKAMLARI İŞGAL EDİYORLAR
Niğde’deki siyasetçiler Ankara’da bürokratların yoğun programlarına rağmen sırf poz verebilmek adına saatlerce bekledikleri, hiçbir projeye ya da çalışmaya destek istemeden makamları işgal ettiklerine, hatta bazı siyasetçilerin sırf fotoğraf çekinebilmek adına uzun süre beklediğine, hatta bazılarının da ailesini bile götürerek fotoğraf çekme yarışına girdiğine yönelik iddialar, Niğde’nin ve ilçelerinin neden sorunlarla boğuştuğuna yönelik soruların cevabı niteliğinde oldu.
BIRAKIN KENDİ GÜÇLERİYLE KAZANSINLAR
Ak Parti’nin iktidarı döneminde göreve gelenlerin büyük kısmının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan güç alması da, farklı bir görüşü ortaya çıkardı. Vatandaş seçime gidecek kim olursa olsun kendi memleketinde kazanamayacaksa icazet verilmemesini istedi. Özellikle referansla ve icazetle getirilen siyasilerin memlekete bir katkısının olmadığının görüldüğüne işaret eden vatandaşlar, eğer bir aday seçilecekse, ürettiği projeleriyle, liyakatı ve kendi gücüyle seçimleri kazanmalı. Bir yerlerden güç alarak koltuğa gelenlerin Niğde’yi getirdiği durum ortada diyerek mevcut durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —