Tarih: 19.06.2024 12:25

EURO 2024'e galibiyetle başladık!

Facebook Twitter Linked-in

EURO 2024'e galibiyetle başladık!
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımı, Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti.
Milliler, gruplara ilk kez 3 puanla başladı
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımı, BVB Dortmund Stadyumu’nda Gürcistan ile mücadele etti. İlk yarı 1-1 sona eren mücadeleden ay-yıldızlılar 3-1’lik skorla galip ayrıldı.
Ay-yıldızlılar böylece 6. kez katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gruplarda ilk kez ilk maçtan 3 puanla ayrıldı.
Turnuvaya 3 puanla başlayan milliler, F Grubu’ndaki 2. maçını 22 Haziran Cumartesi günü TSİ 19.00’da Dortmund’da Portekiz ile karşı karşıya gelecek.
"Bu bizim için çok önemli bir başlangıç"
Turnuvaya çok önemli bir başlangıç yaptıklarını ifade eden İtalyan çalıştırıcı, "İlk defa Avrupa Şampiyonası gruplarına galibiyetle başlıyoruz. Gerçekten güzel ve sevindirici. İlk hedefimiz turu geçmek. Sonra adım adım ilerlemek. Bizim takımımız son dönemlerde birçok ilklere imza attı. Hırvatistan’daki galibiyetimiz, Almanya’daki 72 yıl sonraki galibiyetimizi hatırlayalım. Bunlar böyle adım adım ilerlediğimizde başarabileceğimiz şeyler. Ama ilk hedefimiz turu geçmek" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup etmesinin ardından telefonla arayarak teknik direktör Montella ve oyuncuları tebrik etti.
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımı, Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti. Maçın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve oyuncuları telefonla arayarak tebrik etti ve başarılar diledi. İHA 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —