Tarih: 09.11.2022 13:44

Grip aşısında kapsam genişledi

Facebook Twitter Linked-in

 

 Risk grubunda olmayıp grip aşısı olmak isteyenler de aşılara eczanelerden ulaşabilecek.

Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk,  “Hak sahipleri aşılarını hala ücretsiz olarak alabiliyor. Vatandaşlarımız önce aile hekimlerine veya e-devletten hak sahibi olup olmadıklarını öğrenecekler. Eğer hak sahibi ise aile hekiminden reçete alarak eczanelerimize gelebilirler. Vatandaşlarımız hak sahibi değil ise 251 TL’ye bu grip aşılarına ulaşabilecekler” dedi. 

Mevsimsel durum itibari ile yaşlıların ve diyabetik hastaların yani kısaca kronik hastalığı olan vatandaşların muhakkak grip aşılarını yaptırmaları lazım diyen Başkan Öztürk, “Aşının tam mevsimi şu anda, şu ana kadar devlet SGK bu grip aşılarının bir tanesini karşılıyordu. Ancak para ile satışına izin verilmiyordu. Bir diğer aşımızda normal para ile satılıyordu şu anda ise vatandaşlarımız hangi aşıyı istiyorsa istesin eczanelerden parasıyla satın alabiliyor. Yani devletin karşıladığı aşıyı da alabiliyor diğer aşıyı da alabiliyor.

Onun için vatandaşlarımızın bu hastalığa yakalanmadan biran önce aşılarını yaptırmaları gerekiyor. Vatandaşlarımız eczaneye gelince şöyle bir soru soruyor. Bunun faydası var mı yok mu diye.  Bende onlara şunu söylüyorum, gelen ilk aşıyı ben kendime yapıyorum. Şimdi grip virüsünün binlerce çeşidi var yani bir kere grip geçirdim diye bir daha yakalanmayacağım söz konusu değil ama aşıyla da grip olabilir.  Aşı yaptırdığı zaman çok hafif atlatır, grip hastalığını onun için geçirmiş ya da geçirmemiş bunun mutlaka aşı yaptırması gerekir.

Ancak gripliyken hastayken grip aşısı yaptırılmaz aşının fiyatı 251 TL çok yüksek bir para değil yani insanların ulaşabileceği bir rakam. Tabi devletin tanımladığı aşılar devam ediyor. Hak sahipleri hala ücretsiz olarak aşısını alabiliyor. Vatandaşlarımız öne aile hekimi veya e-devletten hak sahibi olup olmadıklarını öğrenecekler eğer hak sahibi ise aile hekimine reçete edip eczaneye uğrayacaklar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —