Tarih: 16.10.2024 16:24

Gümüşler Manastırı'nı tüm dünyaya tanıtacağız

Facebook Twitter Linked-in

Gümüşler Belediye Başkanı Bayram Uzan, görevinin yedinci ayında basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaptığı ve yapacağı çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gümüşler Kasabasında basın mensuplarını ağırlayan Başkan Uzan, yerel seçimlerin ardından geçen 7 aylık süreci değerlendirdi. Başkan Uzan, beldenin çevre düzenlemesinden, turizm yatırımlarına, içme suyunun çözümü için planlamalardan, altyapısına kadar önemli aşama kaydettiklerini ifade etti.

Gümüşler Belediye Başkanı Bayram Uzan, AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Özdemir ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a gerçekleştirilen ziyaretin ardından, Gümüşler’e 3 milyon lira hibe desteği sağlandığını ve ayrıca beldeye çöp arabası ile 50 çöp konteyneri kazandırıldığını ifade etti.

Gümüşler Belediye Başkanı Bayram Uzan, "Bu destekler, beldemizin çevre temizliği ve sürdürülebilir gelişim hedeflerimize önemli katkı sağlayacak. Tüm Niğde protokolüne teşekkür ediyoruz. Beş yıllık görev süremiz boyunca yatırımlarımız artarak devam edecek," diyerek Gümüşler’i Niğde’nin parlayan yıldızı yapmayı hedeflediklerini vurguladı.

Tarihi Gümüşler Manastırı'nda basın mensuplarına detaylar veren Başkan Uzan, Manastırın tanıtımını artırmak ve kültürel mirası koruma konusunda kararlı olduklarını belirterek, "Gümüşler Manastırı, sadece beldem için değil, bölge turizmi için de çok kıymetli. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Niğde Günaydın Gazetesi'ni, gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Karakaya ve duayen gazeteci İsmail Çizmeci temsil etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —