Tarih: 23.11.2022 10:32

Hastane yolu trafiği ‘Boğaz Trafiğini’ aratmıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

TRAFİK FELÇ OLUYOR

Niğde’de şehir içi trafik sorunu her geçen gün artarak devam ediyor. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden Gazeteci İsmet Sayın Caddesinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu İstanbul’un boğaz trafiğini aratmıyor. Araç sürücüleri yolun yetersiz kaldığını, trafik lambalarının zaman ayarının yetersiz olduğunu belirterek, oluşan trafikte çoğu zaman mesailerine geç kaldıklarını söylüyorlar.

HASTANE YOLU BÖYLE OLMAMALI

Özellikle sabah saatlerinde ve akşam mesai bitim saatlerinde bu yolun tıkandığını belirten sürücüler, sabah saatlerinde bu güzergâh bu kadar yoğun trafiği kaldırmadığını belirterek, sabah mesaisine giderken ve akşam mesaiden dönerken zaman zaman trafiğin durma noktasına geldiğini kaydettiler.

Yaşanan yoğun trafikte sabah mesaisine yetişmeye çalışan sağlık çalışanları, memurlar, vatandaşlar ile öğrencilerin yanı sıra Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine hasta götüren hasta yakınları, bu duruma büyük tepki gösteriyorlar.

Yıllardır her sabah aynı trafik sorununu yaşadıklarını belirten araç sürücüleri, “Belediye burada yeni bir çalışma yaptı. Ama buna rağmen bu yol artık bu trafiği kaldırmıyor. Burası büyük bir mahalleye giden ve aynı zamanda hastaneye giden güzergâh. Böyle bir yol Niğde’ye yakışmıyor. Özellikle hastane kavşağında ve Derbent kavşağında trafik felç oluyor. Her an bir kaza olabilir. Sinyalizasyon sistemi sarı, kırmızı ve yeşil ışıklar düzenli şekilde yanmıyor. Yayalar bile karşıdan karşı geçmekte zorlanıyor. Bu yola ve trafik sorununa biran önce bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —