Tarih: 15.08.2022 09:45

KÖY GARAJI ESNAFI DERTLİ! İŞYERLERİMİZİ KAPATMAK ZORUNDA KALACAĞIZ!

Facebook Twitter Linked-in

 

Niğde Köy Terminalinde ihale usulü ile Niğde Belediyesinden almış oldukları işyerlerini birinci yılın dolmasının ardından, ikinci yılın başında işyeri kiralarına yüzde 50 zam yapıldığını ve bu zammın kendilerini zor durumda bıraktığını belirten terminal esnafı, “Belediyenin bize ihale usulüyle vermiş olduğu dükkânlarımızın bir yılı doldu. İkinci yılın başında kiralarımıza yüzde 50 oranında zam yapıldı. Bu zam bizleri çok zor durumda bıraktı. Şuan 4 tane esnaf arkadaşımız kepenk kapattı. Diğer geriye kalan esnaflarda kapatma kararı aldı. Bu terminalin hali ne olacak belediye başkanımıza soruyoruz. O kadar halk mağdur olacak.
Verilen sözler vaatler yerine getirilmemiştir, buraya SSK hattı getirilecekti getirilmedi. Otobüs güzergâhları düzenlenmedi, ATM’ler konulmadı. Esnafları ayakta tutmak için verilen vaatler yerine getirilmedi. Üstüne kiralarımıza yapılan yüzde 50 zam bizleri iyice zor durumda bıraktı. Terminalde kalan üç beş esnaf olarak bizde bu gidişle işyerlerimizi kapatmak zorunda kalacağız” dedi.
Köy terminali esnafı yapılan kira zammının geri çekilmesini istediklerini belirterek, “Zammın geri çekilmesini ve geriye kalan esnafların işyerlerini kapatmadan önce desteklenmesini istiyoruz. Çocuğumuz tüm varını yoğunu ortaya koyup dükkânlarını açtı. Bu dükkânlarda elimizden giderse biz ne yapacağız, mağduriyetimizin giderilmesini ve bu konuya acil olarak çözüm bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —