Tarih: 13.10.2024 18:44

Karataş: Zengin toprakların fakir bekçileriyiz

Facebook Twitter Linked-in

Karataş: Zengin toprakların fakir bekçileriyiz 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Niğde İl Başkanı Bünyamin Karataş, partisinin genel merkezinde yaptığı konuşmada, çiftçilerin sorunlarından, çağımızın belası uyuşturucu kullamına, tarım alanlarının verimli kullanılmasına ilişkin önerilerinden, hayvancılığa kadar birçok konuya değindi. 

Cumhur İttifakı ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de katıldığı il başkanları toplantısında söz alan BBP Niğde İl Başkanı Bünyamin Karataş, uyuşturucu kullanımının köy ve kasabalar da dahil olmak üzere giderek yaygınlaştığını, beka problemi haline gelen uyuşturucunun kökünün kazılması gerektiğini vurguladı. 

Patates üreticileri korunmalı 

Patates üretiminde ilk sıralarda yer alan ilimizde çiftçilerin mağdur olduğunu ifade eden Bünyamin Karataş, köylünün ekimden yılması halinde kentlere göçün daha da artacağını bunun da sosyal ve gıda güvenliği sorunlarına yol açacağını söyledi. Tarlaların giderek parçalandığını çözüm olarak da pilot bölge seçilecek bir ilde başlatılacak uygulamayla kooperatif veya şirketleşme yoluyla üretimin yapılabileceğini dile getiren Bünyamin Karataş, "Köylümüz, çiftçimiz desteklerden ziyade çözüm önerileri bekliyor. Kimin nerde ne ekeceğini bildiği bir üretim modelinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu konuda Tarım Bakanlığı da  orta ölçekli bir köy ya da kasabada pilot bölge belirleyerek kooperatif ya da şirket bazlı üretim sağlayabilir. Küçük küçük arazilerin birleştirilmesini esas alan model ile üretim daha verimli hale getirilebilir. Bu da arazi nispetinde ortaklıklarla sağlanabilir" dedi. 

Süt türevleri ile daha çok kazanalım

Toplantıda yaptığı konuşmada süt üretimini örnek veren BBP Niğde İl Başkanı Bünyamin Karataş, "Örneğin hayvancılıkla birlikte süt üretiyoruz. Sonra o sütü misalen 1 liraya satıyoruz. Peki biz neden sütten elde edilen ürünlerle - peynir,kaşar-yoğurt vb- bire dört kazanmıyoruz. Süt işleme merkezleri kurup hem köylümüze istihdam sağlayıp hem de gelirlerini kat kat artıracak projelere yoğunlaşmıyoruz." dedi. 

Genel merkeze rapor sunacak 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin talebi üzerine projelerini yazılı olarak genel merkeze de sunacağını belirten Bünyamin Karataş, "Zengin toprakların fakir bekçileri olmaktan ne zaman vazgeçeceğiz ? Değneği toprağa diksek mahsül elde edeceğimiz bu topraklarda neden küresel sermayenin oyuncağı oluyoruz ?" diyerek dert yandı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —