Tarih: 03.04.2024 12:56

KASABALAR DA KARARINI VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

KASABALAR DA KARARINI VERDİ  
Yerel seçimlerde il ve ilçeler kadar beldelerde de adaylar kıyasıya yarıştı, kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti 9, CHP 7, MHP 6, İYİ Parti 1 beldede başkan çıkardı 
AK PARTİ BİRİNCİ 
Ak Parti, Orhanlı, Kiledere, Yeşilgölcük, Konaklı, Gümüşler, Edikli, Keçikalesi, Karakapı ve Divarlı olmak üzere 9 beldede belediye başkanı çıkardı. Ak Parti'nin 2019 yerel seçimlerinde 13 olan belde sayısı son seçimle birlikte 9'a düştü. 
CHP BELDELERDE SÜRPRİZ YAPTI 
Cumhuriyet Halk Partisi, Alay, Dündarlı, Bağlama, Kemerhisar, Bahçeli, Bozköy ve Azatlı kasabası olmak üzere 7 beldeyi kazandı. CHP'nin 2019 yerel seçimlerinde 2 olan belde sayısı 7'ye yükseldi. 
MHP 6 BELDEDE KAZANDI 
Milliyetçi Hareket Partisi, Sazlıca, Karaatlı, Yıldıztepe, Hacıabdullah, Değirmenli ve Çukurkuyu kasabalarında toplam 6 belediyeyi kazanmış oldu.  2019 yerel seçimlerinde  8 belde belediyesini kazanan MHP'de sayı 6'ya düştü. 
İYİ PARTİ, AKTAŞ'TA TESELLİ BULDU 
Yerel seçimlerde umduğunu bulamayan İYİ Parti, Niğde merkeze bağlı Aktaş Kasabasında Türkiye'nin en genç belediye başkanı ile teselli buldu. 2019 yerel seçimlerinde belde belediyesi olmayan İYİ Parti, son seçimle birlikte Niğde merkeze bağlı Aktaş Kasabasında bir belediyeyi almış oldu. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —