Tarih: 17.10.2024 18:50

KUMBARALARI KIRIN !

Facebook Twitter Linked-in

İL DIŞINDAN MADENİ PARA GETİRİLİYOR 

Son günlerde; bakkal, manav, simitçi, fırıncı esnafı madeni para bulmakta zorlanıyor. Para üstü bekleyen müşteriler ve esnaf mağdur oluyor. Niğdeli esnaf madeni paranın karaborsaya düştüğünü ifade ederek yetkililerden yardım bekliyor. Madeni para temini için il dışındaki ilgili kurumlarda mesai harcadıklarını belirten esnaf, madeni paranın temini için sıraya girdiklerinden dert yanıyor. 

PARA ÜSTÜ VEREMİYORUZ !

Çocuklarda, geleneksel para biriktirme yönteminin az da olsa sürdüğünü belirten Niğde esnafı çocuklara da çağrı yaptı. 'Kumbaralarınızdaki paraları bozdurun, kar payını biz verelim' şeklinde konuşan işletmeciler her bir liranın kendileri için çok önemli olduğunu vurguluyorlar. Özellikle 1 lira ve 50 kuruşluk madeni paraların ciddi anlamda ihtiyaç olduğunu belirten Niğde esnafı para üstü veremez durumda olduklarını dile getiriyor. 

MADENİ PARALAR ERİTİLİYOR MU ?

Mağdur esnafın iddialarına göre, bazı şehirlerdeki hurdacılar, madeni paraları eriterek daha çok kar elde ediyor. İddialara göre, kilolarca toplanan madeni paraların maddi değerinden daha kıymetli olduğunu ve büyük şehirlerdeki kimi hurdacıların kar elde ettikleri belirtiliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılabilen madeni paranın son günlerde yetersiz kaldığı belirtiliyor. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —