Tarih: 22.06.2022 08:54

Muhteşem Şenlik!

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Belediyesi ve Yetim Eli Derneği tarafından düzenlenen Yetimlere Piknik ve Spor Şenliğinde bir araya gelen bin 700 yetim çocuk, oyun ve çeşitli etkinliklerle eğlenceli anlar yaşadı.

Güreş, Okçuluk, Binicilik, Tekvando başta olmak üzere 20 Spor branşında stant kurulan piknik alanı motorkros ve ATV gösterilerine de sahne oldu. Çocuklar ve katılımcılar kendi aralarında halat çekme, ip atlama, oyun havaları eşliğinde doyasıya eğlendiler. Belediyenin ekmek arası köfte ikram ettiği şenlikte, vatandaşlar tarafından da ücretsiz dondurma ve pamuk şeker dağıtıldı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir piknik alanında yaptığı konuşmada, bin 700 tane yetim çocuğun şenlik kapsamında eğlendiği, onların gözlerinde ki gülümsemenin her şeye bedel olduğunu söyleyen Özdemir konuşmasında “ Ketençimeni mevkiinde yetim çocuklarımızla bir aradayız. Burası kışın kayak merkezi olarak kullanılırken, şimdi de piknik alanı olarak kullanılıyor. Burada şu an bin 700 yetim çocuğumuz var. Onlar yetim değil aslında bizim çocuklarımız. Niğde belediyesinin organizasyonuyla Yetim Eli Derneği Başkanı Şahin Mercan başkanımızın destekleriyle birlikte bin 700 yetim çocuğumuza burada karne hediyesi olarak piknik organizasyonu düzenledik. Başta Dernek Başkanı Şahin hocam olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Çocuklarımızın burada mutlu olduklarını, oyunlar oynadıklarını ve yüzlerinin güldüklerini, yüzlerinde ki mutluluğu ve heyecanını görmek gerçekten bizi mutlu ediyor. İnşallah bu organizasyonların devamı da gelecek. Biz çocuklarımızı hiç bir zaman yalnız bırakmayacağız. Devlet, millet, belediye ve STK'lar olarak biz onların her zaman için yanındayız. Çünkü onlar bizim geleceğimiz, çocuklarımızın bu çağları ne kadar güzel geçerse bizler de o kadar mutlu oluruz. Çocuklarımızla birlikte Şahin bey gibi gönüllerimiz ile beraber olacağız. Gönüllülerimize ben çok teşekkür ediyorum çocuklarımızın her zaman yanlarında oluyorlar. Biz de belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yağacağız. Onların gözlerinde ki gülümse dünyalara bedel. İnşallah onları mutlu etmek adına, bu çağlarını güzel geçirmeleri adına elimizden gelen her şeyi yapacağız.” İfadelerini kullandı.

 

Belediyenin ve halkın bu tür organizasyonlara kayıtsız kalmadığını söyleyen Yetim Eli Dernek Başkanı Şahin Mercan konuşmasına şu şekilde devam etti “Ben yetim büyüdüm.13 yaşında babam vefat etti. Ben de yetim çocukları için bu yola çıktım. bu sene ikincisini düzenlediğimiz etkinlikte bizim hedefimiz akademik başarısı düşük olan yetimlerimiz burada hocalarımız tarafından keşfedilip spora yönlendiriyor. Bizim düzenlediğimiz etkinliklere halk nezdinde herkes destek oluyor ya da fedakarlık gösteriyor. Organizasyonumuzda belediyemiz sağ olsun çok önemli katkılar sağladı. Dondurma ve pamuk şeker gibi atıştırmalıklar hayırsever ve yardımsever halkımız tarafından karşılandı. Niğde belediyesi il birlikte Niğde il gençlik ve Spor Müdürlüğümüzde hocalarımızı, antrenörlerini ve gençlik merkezi personellerini ile birlikte bizlerden desteklerini esirgemediler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” (HABER: METİN CAN ÇELİK)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —