Tarih: 03.10.2022 09:45

NİĞDE’DE KIŞ HAZIRLIĞI ÇETİN GEÇECEK

Facebook Twitter Linked-in

KÖMÜR FİYATLARI CEP YAKIYOR

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Niğde’de doğalgaz kullanmayan konutlar ile kasaba ve köylerde yaşayan vatandaşları kömür telaşı sardır. Kış kapıya dayanmadan önce kışlık yakacaklarını almak isteyen vatandaşlar artan fiyatlar nedeniyle kışı nasıl geçireceklerini kara kara düşünüyor. Sobalı bir evin ısınma maliyeti kış mevsiminde 8-9 bin lira arasında değişecek.

Niğde’de şuanda en ucuz kömür fiyatı 5 bin – 5 bin 500 arasında, ithal kömür ise 6 bin 300 ile 7 bin TL arasında satılırken odun fiyatları ise 2 bin 800 TL’den başlıyor. Meşe odunu tercih edecek vatandaşlar ise 4 bin TL’yi gözden çıkarmak zorunda.

ODUN FİYATI YÜZDE 100 ARTTI

Niğde’de geçtiğimiz yıla oranla bu yıl odun fiyatlarında yüzde yüzün üzerinde bir artış yaşandı. Geçen yıl kış öncesi, sobada yakmalık bir ton odunun fiyatı bin 200 ile bin 100 lira arasındayken, bu yıl bir ton yakmalık odun fiyatı 2 bin 800 lira ile 4 bin lira arasında değişiyor. Kömür fiyatını yüksek bulan vatandaş oduna yöneldi ancak odunla da ısınmak lüks hale geldi.

FİYATLARI DUYUNCA ISINDIK

Geçtiğimiz yıl tonu 3 bin TL’ye olan toplam 3 ton kömür aldığını söyleyen vatandaş, “Artık yastık yorgan yakarım kışı geçirmek için. Ben ilçede kalıyorum. Bu sene kömür fiyatları gerçekten çok yüksek. Ben serbest meslekte çalışıyorum. Şimdi siz söyleyin. Ben bu kışı nasıl geçireyim? Fiyatlar bu sene çok çok pahalı. Fiyatları duyunca insan zaten ısınıyor” dedi.

BATTANİYELERE SARILMAYA DEVAM

Kömür, odun, soba, doğalgaz ve elektriğin de zamlardan nasibini aldığını ifade eden bir başka vatandaş ise, “Niğde kışı çetin geçen illerden birisi. Kömür kullanmasak odun, odun kullanamazsak elektrikli soba kullanmak zorundayız. Nereden tutarsanız tutun hep elimizde kalıyor. Biz bu kış battaniye sayısını artıracağız. Lahana gibi sarılacağız. Ama giyim eşyalarının fiyatları da çok arttığı için onu bile yapamayacağız gibi. Allah yardımcımız olsun, ne diyeyim. Bir emekli, bir asgari ücretli kışın nasıl ısınacak. Bu fiyatlar vatandaşın kış ayında evinde battaniye ile ısınacağını gösteriyor. Kömür sobaları değil, biz vatandaşın cebini yakacak” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —