Tarih: 29.07.2022 11:21

NİĞDE KETEM KÖY KÖY GEZİP KANSER TARAMASI YAPIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Niğde’de İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi ekipleri, kanserde erken teşhisle hayat kurtarmak için köy köy dolaşıyor. “Kansersiz yaşam” için yılın her günü çalışma yürüten ekipler, “erken teşhis hayat kurtarır” sloganıyla risk grubunda yer alanları belirleyerek kanser taramasına yönlendirmek için yola koyuluyor.
Belde ve köylerdeki vatandaşlara ulaşan ekipler, köylerde hemşireler tarafından risk grubundaki kişileri, kanser tarama aracında kontrollerini gerçekleştiriyor.
Türkiye’de her yıl yaklaşık 90 bin kişi kanser yüzünden hayatını kaybediyor, bu ölümlerin 3’te 1’ini erken teşhis ile engellemek için Sağlık Bakanlığı, kanserle mücadele alanındaki çalışmaları her geçen yıl arttırıyor. Erken teşhis oranını artırabilmek ve illere bağlı olan en uzak köylere ulaşabilmek için mobil kanser tarama merkezleri olarak kullanılan araçlar Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Obruk Köyü’ne götürüldü. Meme ve rahim ağzı kanseri taramasının yapılan araçların ilk durağı Bor ilçesine bağlı Obruk köyündeki Aile Sağlığı Merkezi oldu. Kanser tarama aracı ise köy halkı tarafından yoğun ilgi gördü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —