Tarih: 17.06.2022 11:09

NÖHÜ’ de Temiz Enerji Öğrencilere Sunuldu

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrenci odaklı çalışmalarına  ‘Yeşil Enerji Evi’nde’ kurulan sistemlerle aralıksız olarak devam ediyor.

Enerjisini temiz enerji teknolojilerinden sağlayan Yeşil Enerji Evi’nde yürütülen Ar-Ge faaliyetleri neticesinde üretilen ürünler NÖHÜ merkez yerleşkesinde kullanılıyor. Ar-Ge çalışmaları sonucu üretilen ve enerjisini Yeşil Enerji Evinden alan elektrikli aydınlatma direklerinde yer alan panellerle öğrenciler telefonlarını şarj edebilecek.
Üniversitenin yürüttüğü Ar-Ge faaliyetleri neticesinde üretilen ürünlerin kullanıldığı ve enerjisini temiz enerji teknolojilerinden sağlayan Yeşil Enerji Evi’nin önüne son olarak enerjisini enerji evinden sağlayan, elektrikli aydınlatma direkleri yerleştirildi. Yerleştirilen aydınlatma direklerinin üzerinde yer alan paneller aracılığıyla öğrenciler telefonlarını şarj edebilecekler.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin doğaya ve çevreye saygılı bir anlayışla öğrenci odaklı çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek alternatif enerji kaynaklarının her geçen gün öneminin arttığına da değindi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —