Tarih: 04.10.2022 12:31

Niğde’de barbunya hasadı başladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye’nin barbunya ihtiyacının yüzde 70’ini karşılayan ve üretimde birinci durumda olan Niğde’de barbunya hasadı başladı. Niğde Valisi Mustafa Koç, Ovacık köyünde barbunya hasadına katılarak traktörle barbunya hasat etti. Vali Koç, barbunya üreticisi çiftçilere bereketli bir sezon geçirmeleri dileğinde bulundu.

BARBUNYA ÜRETİMİNDE BİRİNCİYİZ

Niğde Valisi Mustafa Koç, barbunya hasadında yaptığı açıklamasında Niğde’nin önemli bir tarım şehri olduğunu belirterek, “Hasat sezonunun gelmesiyle çeşitli tarım ürünlerimizin hasatlarını gerçekleştiriyoruz. Bugün de barbunya hasadı için Ovacık köyümüzdeyiz. Fasulye ve barbunya Niğde için önemli bir ürün. Fasulye ve Barbunya üretiminde Niğde Türkiye’de birinci konumda” dedi.

HER ZAMAN ÇİFÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Açıklamasının devamında her zaman çiftçilerin yanında olduklarını belirten Niğde Valisi Mustafa Koç, “Devletimiz her zaman bütün alanlarda olduğu gibi üreten ülke ekonomisine katkı sağlayan çiftçilerin yanında. Sulama desteğinden, ekipman desteğine, pirim desteği, danışmanlık desteği gibi devletimiz her zaman çiftçisinin yanında olmuştur. Çiftçilerimiz ürettikçe biz mutlu oluyoruz, tüm çiftçilerimize bol kazançlı bir sezon diliyorum. Onlar ürettikçe ilimiz büyüyor” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —