Niğde'de Engelli Vatandaşlara 40 Milyon 563 Bin TL Ödeme Yapıldı

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen programda, Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selman Durmaz, gerçekleştirilen yardımlar ve hizmetler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.06.2022 13:31
Niğde

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen programda, Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selman Durmaz, gerçekleştirilen yardımlar ve hizmetler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Müdür Durmaz, yaşlılara, çocuklara, kadınlara, engelli ve ihtiyaç sahiplerine sağladıkları destekleri, 2015 yılından itibaren verilen doğum yardımları ile şehit, gazi ve gazi yakınlarına yönelik yapılan hizmet ve faaliyetleri anlattı.

Kurum olarak toplumun dezavantajlı ailelere ve bireylere hizmet ettiklerini belirten Durmaz ' ASDEP görevlilerimizle beraber devletimizin şefkat yüzünü ve büyüklüğünü gösteriyoruz.' dedi.

'2022 YILINDA BİN 36 HANE ZİYARET EDİLDİ'

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selman Durmaz 'Aile ve Sosyal Destek Projesi kapsamında 2022 yılı içerisinde bin 36 hane ziyaret edildi. 2022 yılı içerisinde yüz yüze ve online olmak üzere bin 956 kişiye eğitim verildi. Bu kapsamda aile eğitimleri, evlilik öncesi eğitim, mahremiyet eğitimi, bağımlılıkla mücadele gibi konularda eğitim faaliyetleri yürütülmeye devam edilmekte. Aile içi sıkıntısı olan kişilere yönelik olarak 5 ailemize danışmanlık hizmeti verildi.' dedi.

Çocuklara yönelik olarak hizmetler konusunda da bilgi veren Durmaz “Niğde'de 5 çocuk evi ve 2 çocuk kuruluşumuz bulunmakta. ücretsiz kreş hizmetleri de dahil Niğde'de 737 çocuk için toplam ödeme miktarımız 6 milyon 912 bin 509 TL’dir” dedi.

NİĞDE’DE 31 KORUYUCU AİLE BULUNUYOR

Niğde'de Koruyucu Aile Hizmetleri çatısı altında 31 koruyucu ailenin yanında 42 çocuk bulunduğunu söyleyen Durmaz “Koruyucu aile hizmetinde amaç korunma ve bakım altında bulunan çocuğun, karmaşık ve sorunlu olan dönemini örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu ailelere baktıkları her çocuk için, çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilme harcamaları için aylık ücret ödenir.  2022 yılı içerisinde Koruyucu Ailelere ödenen miktarın 899 bin 319 TL’dir” açıklamalarında bulundu.

Niğde'de kadınlara yönelik hali hazırda verilen hizmetler hakkında konuşan Durmaz İlimizde 1 kadın konuk evi, 1 Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz (ŞÖMİN) bulunmaktadır. Kadın Konuk Evi ve kadın ilk kabul biriminde bugüne kadar 79 kadın ve beraberinde 37 çocuğumuza hizmet verildi. ŞÖNİM’e ise bugüne kadar 824 kadın ve çocuğa hizmet verdi. Merkezlerimizde verilen hizmetler kapsamında bu kişilere koruyucu ve önleyici rehberlik çalışmaları gerçekleştirildi. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Erken Yaşta Evlilik konularında 5 farklı eğitim gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen eğitimlerde 742 vatandaşımız faydalanmıştır. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında “Kadına Şiddet Suçtur.” Sloganı ile seminerler ve stand açma faaliyetleri gerçekleştirildi”. İfadelerini kullandı.

Niğde'de 1 Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 2 Rehabilitasyon Merkezi ve 2 Özel Bakım Merkezinin bulunduğunu belirten Dumaz “merkezlerimizde toplam 645 engelli vatandaşımız hizmet aldı. Bu hizmetler kapsamında ise 2022 içinde toplam 40 milyon 563 bin 189 lira harcama yapıldı.”  

Doğum yardım hizmeti ile şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına yönelik hizmetler hakkında bilgiler veren Durmaz şunları söyledi 'Doğum yardım hizmeti kapsamında 2022 yılı içinde bin 531 çocuk için ailelerine toplam 661 bin 803 lira ödeme gerçekleştirildi.

2022 yılı içinde toplam 298 şehit ve gazimizi ziyaret ettik. Gazilerimize yönelik istihdam süreçleri de devam ediyor. 2022 yılı içerisinde 8 gazi çocuğumuza YKS sınavına kadar psikososyal destek sağlandı.'

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin toplantı salonunda düzenlenen program, Müdürlük personeli ve programa katılım sağlayan basın mensuplarının, hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.

NİĞDE'DEN TAKVİYE EKİPLERİN DESTEĞİ İLE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

65 yaşında resim yeteneğini keşfetti

Niğde’de sigarayı bırakan personellere teşekkür belgesi verildi

Niğde Valiliği’nden AÖF Sınavında giriş yönlendirmesi uyarısı

Niğde’de yere tükürmenin bedeli ağır oldu

Niğde'nin de yer aldığı 73 ildeki uyuşturucu operasyonlarında bin 695 şüpheli yakalandı

Niğde’deki mera yangını kontrol altına alındı

Milletvekili Uzkurt'tan Çamardı'da Kapsamlı İnceleme ve Müjde

Niğde'de II. Yaşlılık Şurası Öncesi Yaşlı Çalıştayı Yapıldı

Bor İlçe Müftülüğü'nde Ağustos Ayı Toplantısı

Altunhisar'da Altyapı Çalışmaları Hız Kesmiyor

Elektrik kesintisine dikkat

Niğdeli kursiyerler Gazzeli çocuklar için binlerce kıyafet dikti

Geçmiş ile bugünü buluşturan futbol maçı

Niğde'de Çocuklara Hem Eğlence Hem de Doğa Keyfi

Niğde Emniyet Müdürlüğü'nden Çocuklara ve Gençlere Yönelik Destek

Niğde Emniyet Müdürlüğü, Bin 650 Vatandaşı Narkotik Konusunda Bilgilendirdi

Çiftçi Buluşmaları'nın İlki Gerçekleşti

Niğde'de Temmuz Ayında 599 Konut Satıldı

Huzurevi Sakinlerinden Bocce Sahasında Dostluk Maçı

Niğde’de aranan şahıslar ve kablo hırsızlığı şüphelileri yakalandı

Niğde’de 50 milyon TL’lik kaçak tütün operasyonu

Memur-Sen'den Zam Teklifine Tepki: "Yetersiz Teklife Hayır!"

Niğde’de 479 öğrenciye trafik eğitimi verildi

UZKURT'TAN YOĞUN MESAİ: SABAH KONYA'DA, AKŞAM NİĞDE'DE

BİK Adana Bölge Müdürü Halil İbrahim Parlak'tan Gazetemize Nezaket Ziyareti

Uğur Akçe adaylığını açıkladı

Erdoğan: "Ülkemizin denklem dışına itilmesine asla müsaade etmeyeceğiz"

Halk Eğitimi Merkezi'nden Hafızlık Kursuna Anlamlı Ziyaret

Çamardı'nın Gururları Milli Takım Yolunda

Yükleniyor

Hacıabdullah Beldesi'nde Düğünlere Yeni Düzen: "Takı Sandığı" Uygulaması Başlatıldı

Altunhisar'da Kanalizasyon ve İçme Suyu Arızalarına Hızlı Müdahale

Altunhisar'da Doğal Gaz ve Elektrik Çalışmaları Hızla İlerliyor

Çamardı Belediyesi'nden Evlenecek Çiftlere Büyük Destek

AK Parti Çiftlik Teşkilatı Aylık Toplantısında Bir Araya Geldi

ASKON Niğde Şubesi'nden AK Parti Bor İlçe Başkanlığı'na Ziyaret

Altunhisar güzelleşiyor: Çalışmalar aralıksız sürüyor

Çamardı’da İlçe Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

Altunhisar Spor Kompleksi yükleniyor

AK Parti Bor Kadın Kolları Kongresi Yapıldı

Dünya Emzirme Haftası’nda anne sütünün önemi vurgulandı

Sıcak havalarda terlemeyle birlikte kaybedilen sıvı ve mineraller hayati önem taşıyor

Sağlıklı Yaşam İçin "SAHA" Zamanı: Sağlıklı Hayat Akademisi Eğitimleri Başladı

Niğde'de yaz alarmı: KENE

Hayat kurtaran taramaların arttırılması planlanıyor

İl Sağlık Müdürü İnan'dan, Kolorektal kanseri açıklaması

HAYAT KURTARAN TARAMA

Hastanede 5 uzman doktor göreve başladı

Sağlık Müdürlüğü, salgınlara karşı yapılması gerekenleri sıraladı

NİĞDE'YE 11 TABİP ATAMASI YAPILDI

NİĞDE'DEN TAKVİYE EKİPLERİN DESTEĞİ İLE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

65 yaşında resim yeteneğini keşfetti

Niğde’de sigarayı bırakan personellere teşekkür belgesi verildi

Niğde Valiliği’nden AÖF Sınavında giriş yönlendirmesi uyarısı

Niğde’deki mera yangını kontrol altına alındı

Bor İlçe Müftülüğü'nde Ağustos Ayı Toplantısı

Altunhisar'da Altyapı Çalışmaları Hız Kesmiyor

Elektrik kesintisine dikkat

Geçmiş ile bugünü buluşturan futbol maçı

Niğde'de Çocuklara Hem Eğlence Hem de Doğa Keyfi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
2.Galatasaray 1 1 0 0 3 3
3.Göztepe 1 1 0 0 3 3
4.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
5.Samsunspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0
10.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
14.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
15.Kocaelispor 1 0 1 0 -1 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.