Tarih: 23.02.2021 10:38

Niğde'de büyük patates krizi!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye genelinde patates üretiminin yaklaşık yüzde 17’sine sahip olan Niğde’de depolardaki patates için kritik süreç başladı.

Türkiye’nin en çok üretiminin yapıldığı Niğde, Nevşehir, Aksaray ve Konya’da patates için kritik süreç başladı. Acil önlem alınmazsa patates depoda çürüyecek. Bazı depolarda ise patatesin çillenmeye başladığı açıklandı.

60 KURUŞA BİLE SATILMADI

Bu yıl patates üreticileri 1 liraya mal ettiği patatesi 60 kuruşa bile satamadı. Sadece Niğde ve Nevşehir’de binlerce ton patates depolarda alıcı bekliyor. Mart ayına kadar depolardaki patates satılmazsa, patates depolarda çürüyecek ve üreticide mağduriyet yaşayacak.

ÇİLLENMEYE BAŞLADI

Patatesin bazı depolarda çillenmeye başladığını belirten üreticiler, patatesin kısa bir süre daha muhafaza edilebileceğine dikkat çekti. Öte yandan bazı köylerde ise patates üreticileri satamadıkları patatesi hayvan yemi olarak kullanmaya başladı.

BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞMADIK

Çiftlik ilçesi ile merkeze bağlı Gölcük, Edikli, Orhanlı, Konaklı, Kiledere, Alay, İnli, Bozköy, Azatlı, Divarlı, Ovalıbağ, Bağlama Kasabaları ve Hasaköy, Tırhan, Ağçaşar, Hüyük, Kula, Şeyhler köyleri başta olmak üzere Misli ve Melendiz ovasında üretilen patatesler depoda kaldı. Patates üreticileri, “Biz daha önce böyle bir durum yaşamadık. Üret dediler ürettik ama maliyetine satamadık. Patateslerimiz elimizde kaldı. Çürümeye az kaldı. Biran önce bu konuya çare bulunmasını ve sesimizin duyulmasını istiyoruz” dediler. (HABER: METİN C. ÇELİK)

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —