Tarih: 13.10.2021 17:33

Niğde'de taksiciler zam istiyor

Facebook Twitter Linked-in

Niğde ticari Taksiciler Derneği Başkanı Ahmet Erdoğan, geçtiğimiz günlerde akaryakıta gelen zamlarla birlikte Niğde’de taksicilerin sıkıntı çekmeye başladığını belirterek taksimetre ücretlerine zam yapılması gerektiğini söyledi.

3 YILDIR ZAM YAPILMIYOR

Çevre illerde taksimetre fiyatlarına zam yapıldığını ama Niğde’de taksicilere üç yıldır zam yapılmadığını belirten Niğde Ticari Taksiciler Derneği Başkanı Ahmet Erdoğan, “Son zamanlarda oto gaz, benzin ve motorine belli oranlarda büyük zamlar geldi. Fakat bizim taksimetre ücretlerimize bir zam yapılmadı. Bölgemizdeki Kayseri, Nevşehir ve Aksaray illerinde taksimetre ücretleri yükseltildi. Niğde’de ise yaklaşık üç yıldır herhangi bir zam yapılmadı.

Biz taksiciler olarak biran önce taksimetre ücretlerine biran önce zam yapılmasını istiyoruz. Niğde’miz küçük bir vilayet olduğu için taksimetreyi açtığımızda indi bindi ücreti bizde 10 TL. Diğer illerde ise bu fiyat 15 TL. Taksimetreyi açtığımız zaman Niğde ölçeklerinde taksimetre kurtarmıyor. Taksimetre fiyatlarımız biraz yükseltilmiş olsa bizimde mağduriyetimiz giderilmiş olacak” dedi.

PARA KAZANAMIYORUZ

Niğde’de taksici esnafının para kazanamadığını ifade eden Niğde Ticari Taksiciler Derneği Başkanı Ahmet Erdoğan; “Taksici esnafı olarak kısa mesafede taksimetreyi açmadığımız zaman, müşterilerimiz doğal olarak rahatsız oluyor. Ama taksimetreyi açmak zorundayız. Bu bizim görevimiz. Biz şuan için para kazanamıyoruz, masraflarımızı karşılayamıyoruz. Biran önce taksici esnafımızın sesinin duyulmasını ve taksimetre tarifesine zam yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —