Tarih: 18.12.2024 10:58

Niğde Türkiye'nin zirvesinde yer aldı !

Facebook Twitter Linked-in

NİĞDE’DE GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ 8 YILA DÜŞTÜ

Türkiye genelinde gayrimenkul yatırımının geri dönüş süresi 3 yıl düştü. Ankara, İstanbul ve İzmir'de geri dönüş süreleri geriledi. En kısa süreye sahip il Niğde oldu. Niğde'de geri dönüş süresi 8 yıla kadar düşerken, Ankara ve Mersin’de ise 12 yıl olarak ölçülüyor. 

KONUT GERİ DÖNÜŞ SÜRELERİ BELİRGİN BİR ŞEKİLDE KISALDI

Gayrimenkulde Türkiye genelinde geri dönüş süreleri 17 yıldan 14'e düştü. Ankara, İstanbul ve İzmir’de konut geri dönüş süreleri kasım itibarıyla geçen yıla göre belirgin bir şekilde kısaldı.

En kısa geri dönüş süresine sahip büyükşehir, 12 yıl ile Ankara oldu. İstanbul'da bu süre 15 yıl olarak belirlenirken, İzmir'de 16 yıl olarak kaydedildi.

Emlakjet'in Geri Dönüş Endeksi'ne göre İlçelere göre bakıldığında İstanbul'da geri dönüş süresi en kısa olan ilçeler arasında Beylikdüzü 11 yıl, Esenyurt 12 yıl ve Gaziosmanpaşa 13 yıl ile öne çıkıyor. Sarıyer ilçesinde geri dönüş süresi 22 yıl ile en yüksek seviyede bulunuyor.

Ankara'da geri dönüş süresi en kısa olan ilçeler, Çubuk, Mamak ve Polatlı ile 12 yıl olurken, en uzun süreye sahip ilçe Çankaya ile 15 yıl olarak kaydedildi.

İzmir'de ise geri dönüş süresi en kısa olan ilçeler Aliağa 12 yıl, Konak 13 yıl ve Bergama 14 yıl olarak belirlendi. En uzun süre ise Çeşme ilçesinde 24 yıl olarak gözlemlendi.

Kasım ayında geri dönüş süresinin en düşük olduğu iller arasında Niğde, Ankara ve Mersin öne çıktı.

Niğde'de geri dönüş süresi 8 yıla kadar düşerken, Ankara ve Mersin’de ise 12 yıl olarak ölçülüyor.

Geri dönüş süresinin en yüksek olduğu iller arasında Isparta, Burdur ve Antalya yer alıyor.

Bu illerde geri dönüş süreleri sırasıyla 20 yıl, 20 yıl ve 19 yıl olarak gözlemleniyor.

Oda sayısına göre yapılan analizler, daire büyüklüğü arttıkça geri dönüş sürelerinin uzadığını ortaya koyuyor. 1+1 dairelerde geri dönüş süresi ortalama 13 yıl iken, 2+1 dairelerde bu süre 14 yıla, 3+1 dairelerde ise 16 yıla çıkıyor. 

*Bir yatırım aracı olarak konut satın alan kişilerin yatırım bedelini kira ya da değer artışı sayesinde geri kazandıkları süreye amortisman yani geri dönüş süresi adı verilmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —