Tarih: 18.09.2024 13:46

Niğde'de alıç sezonu başladı ! Faydası saymakla bitmiyor

Facebook Twitter Linked-in

Niğde'de alıç sezonu başladı ! Faydası saymakla bitmiyor
Niğde'de Çiftlik ilçesi başta olmak üzere yüksek kesimlerde yetişen, koyu sarı veya esmer kırmızı meyveleri olan çalıya benzer bir ağaçtan toplanan alıç, dağlarda kendiliğinden yetişiyor ve vatandaşlar tarafından toplanarak il ve ilçe merkezlerinde satılıyor. Sonbahar meyvesi olarak tanımlanan alıç Niğde'de semt pazarlarında vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Alıcın sağlık için pek çok faydası olduğu biliniyor. 
Niğde'de yüksek kesimlerde yetişen ve sonbahar aylarında olgunlaşan alıcın sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar, Alıç'ın astım, bronşit, kalp ve damar sistemi fonksiyonlarını normale döndürüp, şeker, kolesterol ve tansiyon hastalıklarına da iyi geldiğini belirtiyor. 
Kalbin en iyi ilacı alıçtır. Alıç, özellikle kalp destekleyici ve kalp-damar sistemi fonksiyonlarını normalize etmek için kullanılmaktadır. Kalpte oksijen ve kan akışının artmasına yardımcı olur ve kan damarlarının çeperlerini güçlendirir. Kalp ritim bozuklukları, sinirsel kalp çarpıntıları, kalp yetmezliği, ağır enfeksiyon hastalıkları sonrasındaki kalp kasları zafiyeti, kalp krizi sonrası yüksek kan basıncı ve damar sertliğinde faydalıdır.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —