Niğde’de Muhtarlar Günü Coşkusu
Demokrasinin temel taşı olan muhtarlık kurumunun önemi, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Niğde’de düzenlenen törenle bir kez daha vurgulandı.
Niğde Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner, muhtarların halkla devlet arasındaki güçlü bağı kurduğunu belirterek, yasal haklarının güçlendirilmesi talebini dile getirdi.
19 Ekim Muhtarlar Günü, Niğde Valiliği önünde düzenlenen tören ve konuşmalarla coşkuyla kutlandı. Törene katılan muhtarlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
“Muhtarlık, Halkın Hem Gözü Hem Kulağıdır”
Törende konuşan Niğde Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner, muhtarlığın Türk demokrasisinin en köklü kurumlarından biri olduğunu ifade etti. 19 Ekim’in 2015’ten bu yana Muhtarlar Günü olarak kutlandığını hatırlatan Yamaner, bu günün, halkın doğrudan iradesiyle görev alan muhtarların emeğinin takdir edildiği özel bir gün olduğuna dikkat çekti.
Yamaner, muhtarların yalnızca idari bir görev yürütmediğini, aynı zamanda "halkın devlete ulaşmasında şefkatli bir el, zor zamanlarda bir umut kapısı" olduğunu söyledi. Başkan Yamaner, "Bizler halkın hem gözü, hem kulağı, hem de sesiyiz" diyerek muhtarlık makamının ekonomik beklentiden ziyade, halkın güveniyle görev üstlenen bir yapı olduğunu vurguladı.
Başkan Yamaner, Muhtarlar Günü’nün ilan edilmesinde öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Sözlerini, hayatını kaybeden tüm muhtarları rahmetle anarak ve görevdeki muhtarların gününü kutlayarak tamamladı.
Muhtarlar günü kapsamında Niğde Öğretmenevinde Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde'de görev yapan muhtarlarla buluştu. Buluşma, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Niğde'de çevreci ulaşım dönemi başladı
Niğde Esnafına TAPDK Uyarısı: 31 Mart Son Gün
Bayram Öncesi Araç Bakımı Hayati Önemde
NİĞDEF’ten 160 Yetim Çocuğa İftar Programı
Bayram Tedbirleri Görüşüldü
Sağlık Çalışanları Masa Tenisiyle Stresi Attı
Bülent Şen: “Vatandaş Mağdur Ediliyor”
BBP Niğde İl Başkanı Karataş’tan Milli Marş Tepkisi
Niğde’de Gençler İslam İlmihali Bilgilerini Yarıştıracak
Niğdeli Kardiyoloğa “Yılın Doktoru” Ödülü
Niğde Çiftlik’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu
Niğde’de Uyuşturucu ve Kumarla Mücadele İçin Kritik Toplantı
Bolat: “Türkiye çevresindeki savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdü”
Niğde’de Şehit Kabirlerine Ziyaret
Niğde Mezarlıkları Bayrama Hazır
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Murtazalılar Sahurda Buluştu
Niğde’de içleri ısıtan iftar
Niğde’de İstiklal Marşı’nın 105. Yılı Anıldı
Altunhisar’da Bahar Temizliği Başladı
Bakan Bolat Niğde’de Temaslarda Bulundu
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Yükleniyor


