Tarih: 18.03.2024 11:27

O BİR EFSANE !

Facebook Twitter Linked-in

Uzun yıllardır Yukarı Kayabaşı Mahallesi Türbe Sokakta faaliyet gösteren Öğüt Ayakkabı Tamiratı işletmecisi Cuma Öğüt, çıraklıktan başladığı işine 38 yıldır devam ediyor. 


Niğde’de ayakkabı tamiri denilince akla gelen isim olan Öğüt, el becerisi ve vatandaşlar tarafından sevilmesiyle uzun yıllar daha işine devam edecek gibi görünüyor. 


Niğde merkezde yer alan mütevazi dükkanında, Niğde Günaydın Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Cuma Öğüt, son zamanlarda artan ayakkabı fiyatlarının insanları tamire yönlendirdiği belirtiyor. 12 yaşından bu yana ayakkabı tamirciliği yapan Öğüt, “Ayakkabı fiyatlarındaki artışlardan dolayı vatandaşlar tamire yöneliyor. Vatandaş ne yapsın ? İkinci el ayakkabı soran da oluyor. Hatta bazen öyle ayakkabılar geliyor ki, tamiri mümkün değil. Ama vatandaşın işini  görmek için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi. 
 

“KIŞIN DAHA YOĞUN”
Yaz aylarına nazaran kışın ayakkabı tamirinin daha çok olduğunu belirten Cuma Öğüt, “Yaz aylarında insanlar terlikle de geziyor. Yaz ayakkabıları kış ayakkabıları ve botlara göre daha az yıprandığı için kışın daha yoğun geçiyor. Tamir ettiğim ayakkabıları talebe göre boyuyoruz da.” ifadelerini kullandı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —