Tarih: 05.08.2022 11:17

REKTÖR USLU’DAN TANITIM ATAĞI! TV PROGRAMINA KONUK OLDU

Facebook Twitter Linked-in


 

 

Programdaki açıklamalarına, Anadolu’nun İncisi Niğde’den selamlarını ileterek başlayan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin tarihçesi hakkında bilgiler vererek açıklamalarını sürdürdü ve Üniversitenin Kahraman Şehidimizin adını alma sürecine de değindi.
Son bir yıl içerisinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin önemli bir yol kat ettiğini de ifade eden Rektör Uslu, “Son bir yılda lisans ve lisansüstü düzeyinde 11 tane bölüm açılışı gerçekleştirdik. Üniversitemiz, birkaç fakülte haricinde öğrencilerimizin talepte bulunacağı tüm akademik birimleri barındırmaktadır” dedi.
Rektör Uslu açıklamalarının devamında Yeni Nesil Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemize de yer vererek Fakültemizin ülkemizde önemli bir konumda bulunduğunu, öğrencilerine önemli bir burs ve barınma imkânı sağladığını aktardı ve burası hakkında da birçok bilgiyi program izleyicileri ile paylaştı.

Programda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin fiziki imkânları, öğrencilerimize sağlanan sosyal, kültürel ve sportif imkânlar ile ilgili de detaylı bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Halisdemir Üniversitesi’nin 3. Sınıf Atık Getirme Merkezi, “Doğayla iç içe ve sürdürülebilir yeşil kampüs” çalışmalarına da değinerek bu çalışmaların sosyal sorumluluk anlamında da oldukça değerli olduğunun altını çizdi.
Diş Fakültemizin bu yıl ilk kez öğrenci alacağını söyleyen Rektör Uslu, “Diş Hastanemizi de kurduk. Bu bağlamda bizlere destek sağlayan tüm Devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bu, hem öğrencilerimizin uygulama yapabilmesi için hem de vatandaşlarımızın tedavi olabilmesi için oldukça değerli” dedi.
NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, açıklamasının son bölümünde ise, üniversitenin uluslararasılaşma çalışmalarını, barınma imkânlarını, tarımsal alanda yapılan üretimler ve öğrenci kulüplerine sağlanan katkıları da izleyiciler ile paylaşarak, “Öğrencilerimiz yapacakları tercihlerde meslek seçmeleri ve seçilecek şehir de önemli. Niğde yaşaması daha kolay ve rahat olan öğrenci dostu bir şehirdir. Niğde’mizin, tarihsel, yaşamsal ve insan açısından da oldukça avantajları vardır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —