Tarih: 29.01.2024 09:52

Sağlık müdürlüğünden influnza grip virüsü uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

"Soğuk havalarda üşütme ve soğuk algınlıklarının fazlalaştığı ve bu dönemde özellikle son birkaç haftadır yoğunluğumuz doğal olarak var. Bu vakalar daha çok influenza dediğimiz grip virüsü ağırlıklı. Ama diğer virüslerinde olduğu üst solunum yolu enfeksiyonunun fazlalaştığı bir dönemi yaşıyoruz. Covid-19'dan sonra ilimizde grip vakaları daha hassasiyet gösterilen bir durum haline geldi."  


Dr. Öğr. Üyesi Doğan Bahadır İnan; Yetişkin, yaşlı bireylerde ve çocuklarda soğuk algınlığı ile mücadelede edilmesi gerekenler hakkında önemli bilgiler vererek şunları söyledi; 
"Yetişkin ve yaşlı bireylerde grip; stres, bağışıklığın düşmesi ve beraberindeki kronik hastalıklar sebebiyle zatürreeye sebep olmakla beraber ölümcül seyredebilir. Grip, ağır şikâyet ve bulgularla seyreden bir enfeksiyondur. Özellikle yaşlı hastalar, mümkün olduğunca kalabalık ortamlara girmemelidir. Hastalarda ateş, şiddetli halsizlik, kas ağrıları, baş ağrısı, öksürük gibi şikâyetler vardır.


Yine grip enfeksiyonunda boğaz ağrısı, nezle, burun akıntısı veya tıkanıklığı gibi bulgular da görülebilir. Gribal enfeksiyonlarda korkulan tablo hastalarda sinüzit, orta kulak iltihabı, zatürre gibi komplikasyonların ortaya çıkmasıdır. Gribin ilerlemesini engellemek ve rahat atlatabilmek için; El hijyenine dikkat edimeli, Meyve sebze tüketimini artırılmalı, Yeterli kaliteli uyku, Bol sıvı ve Gereksiz ilaç tüketiminden uzak durmalıyız.


Bu hastalıklar viral hastalıklar olup dengeli beslenme ve bol sıvı tüketimi gereklidir. Yüksek ateş 3-5 gün sürebilir. 5 günün üzerinde yüksek ateş olursa mutlaka hekime başvurmak gerekir" 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —