Tarih: 23.09.2022 12:14

Sobacılarda kış mesaisi başladı

Facebook Twitter Linked-in

Niğde merkezde babadan kalma mesleğini yürüten 40 yıllık sobacı Metin Üstüntaş, Son dönemlerde doğalgaz kullanımının yaygınlaşması ve soba kullanımının azalmasıyla birlikte kentteki soba satışları da azaldı. Şuanda köy ve kasabalardan gelen vatandaşlarımıza satıyoruz. Bu sene de vatandaşların en çok tercih ettiği soba çeşidinin fırınlı sobalar olduğunu aktardı.
Çeşitli sobaları olduğunu aktaran Üstüntaş, “Kovalı tarzda, tuğlalılar var, fırınlı sobalarımız var. Doğalgazın gelmesinden sonra tuğlalı sobalarda biraz azalma oldu. Genelde kovalı ve fırınlı sobalar tercih ediliyor. Yemeğini içinde yapma gibi bir avantajı oluyor. İki amaçlı da ekonomik bir soba. Alım gücü geçen senelere göre çok düştü. Geçen yıl ile bu yıl arasında soba fiyatlarında yüz de 100 fiyat farkı var. Bu durum ise ister istemez vatandaşa yansıyor. Müşterilerimiz daha çok doğal gazın olmadığı köylerden gelip alıyor. Bunun yanında şehirde yaşayıp, doğalgazı bulunan vatandaşlarda soba alıyor. Vatandaş doğalgaz pahalı olduğu için ister istemez yöneliyor.” dedi.
“Vatandaşlarımız da şimdiden hazırlıklarını yapıyor”
Havalar serinlemeye başlayınca müşterilerin de soba sormaya başladığını belirten Üstüntaş, “Satışlarımız yavaş yavaş başladı. Sobalarını evlerine kadar da teslim ediyoruz. Esas Ekim’den sonra soğuklar başlar. Ekim ayından sonra satışların daha da hızlanacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımız da şimdiden hazırlıklarını yapıyor. Baca temizliğini de öneriyoruz. Bacaların sezon içinde 2 ile 3 ayda bir temizlenmesi gerekiyor. İtfaiyeci arkadaşlarımız da bu konuda uyarılarda bulunuyor. Bizde satış yaparken uyarılarımızı yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —