Tarih: 14.04.2022 11:57

İstihdama Yeni Teşvik

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan ek istihdam müjdesi verdi' Yeni işe girenlerin 3 veya 6 ay tüm ücretlerini ve destek primlerini Devlet karşılayacak' dedi.

Gündeme İlişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, iş istihdamı ve tarımla ilgili önemli kararlar alındığını kamuoyuyla paylaştı. 2B arazilerini satışıyla ilgili vatandaşlara müjde veren Erdoğan,” Vatandaş ve kamu arasında ki mülkiyet tartışmasına son vermek için 2B arazilerinin satışıyla ilgili başvuru ve ödeme süresini 31 Aralık’a kadar uzatma kararı aldık.” Dedi.

Açıklamalarına devam eden Erdoğan daha sona çiftçileri ilgilendiren bir kararı paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “3 yıl süreyle hazine taşınmazını kullanan çiftçilerimize başka şart aramadan bu araziyi kiralama imkânı getiriyoruz. 10 yıllık süreyi dolduranlar satın alabilecekler.

BALON SÖNECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “ Stoklayan, imha eden haksız kazanç peşinde koşanları takibe aldık. Sorun çoğu defa hukuki değil ahlaki olduğu için arzu ettiğimiz neticeleri almakta güçlük çekiyoruz. Fiyatlardaki balonun söneceğini tahmin ediyoruz. Sabırla, dirayetle daha çok çalışarak daha sıkı mücadele ederek bu dönemi de geride bırakacak ve ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracağız.” Dedi.

Son olarak iş dünyasındaki istihdam desteğine değinen Recep Tayyip Erdoğan piyasayı sakinleştirecek düzenlemelere hız verdiklerini belirtti.

Erdoğan, “Piyasayı sakinleştirecek düzenlemelere hız veriyoruz. İstihdamda yeni bir proje hayata geçiyor. İşe gire her bireye 1 veya 2 yıllık istihdam garantisi sağlayacağız.” Şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İlave istihdam taahhüt eden firmaların işe alacakları her işçinin 2 veya 6 ay itibariyle sosyal destek primlerini çalışma Bakanlığımız karşılayacak. İşe giren her bireye 1 veya 2 yıl istihdam garantisi oluşturmuş olacağız. İşverenlerimizin yeni programımızdan istifade etmeye çağırıyoruz.” Sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —