Tarih: 22.04.2022 10:36

Türk Üniversiteler Birliği Orhun Değişim Programı devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Türk Üniversiteler Birliği Orhun Değişim Programı kapsamında 2021-2022 Bahar Yarıyılında öğretim üyesi ve öğrenci hareketlilik programları aralıksız devam ediyor.
Orhun Değişim Programı Öğretim Üyesi Hareketliliği kapsamında, Mart-Nisan döneminde üniversitenin farklı bölümlerine misafir öğretim üyesi olarak ziyarette bulunan akademisyenler ikişer haftalık akademik ve bilimsel faaliyetlerini başarıyla tamamladılar. Atyrau Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Öğr. Gör. Dr. Zhumaziya Adrakhmanova, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nde, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk–Kazak Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kanat Bazarbaev Tarih Bölümü’nde ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadakat Rustamova Tıp Fakültesinde dersler yürüterek, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’ya da ziyarette bulunan uluslararası öğretim üyeleri bu ziyarette Rektör ile birlikte, üniversiteler arasında yapılabilecek farklı iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Ziyarette açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, uluslararası öğrenci ve akademik personel hareketliliğini önemsediklerini ifade ederek Türk dünyasındaki ortak eğitim ağının genişlemesi ve gelişmesi için çalışmalar sürdürdüklerini de vurguladı. Öğretim Üyesi Hareketliliği kapsamında Üniversite Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serpil Soydan da 7-20 Mart 2022 tarihleri arasında, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Türkoloji Bölümü’nde akademik ve bilimsel faaliyetlerde bulunmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —