Tarih: 12.02.2024 14:45

TÜM ACİL ÇAĞRILAR İÇİN TEK NUMARA: 112

Facebook Twitter Linked-in

Vatandaşlara tüm acil numaraların 112'de birleştiği hatırlatılarak bilgilendirici broşür dağıtıldı. 

Niğde Valisi Cahit Çelik de, 112 Acil Çağrı Merkezinin görev ve sorumluluklarının anlatıldığı standa giderek bilgi aldı. 

EN ÇOK SAĞLIK ARAMASI YAPILIYOR 

112 Acil Çağrı Merkezinin gece gündüz kesintisiz çalıştığını belirten Vali Çelik, 2023 yılındaki çağrıların yüzde 50 oranında sağlık, 25 oranında asayiş ve diğerlerini de orman ve afetlerle ilgili olduğunu duyurdu. 

Stanta açıklamalarda bulunan Niğde Valisi Cahit Çelik şunları söyledi; 

"Bugün 112 Acil Çağrı Merkezlerinin kutlandığı gün. Bu anlamda il merkezimizde açılan standımızı ziyaret ettik. 112 Acil Çağrı Merkezimizde toplam 22 arkadaşımız çağrıları karşılıyor. 2023 yılında gelen çağrıların yakşalık yüzde 50'si sağlık, yüzde 25'i de daha çok emniyet ve jandarmayla ilgili. Diğer çağrılar da orman yangınları ve afetlerle ilgili. 

Vatandaşlarımız istenmeyen bir olayla karşılaştıkları zaman arayacakları numara bundan sonra 112. Bildiğiniz için daha önce polis için 155, jandarma için 156 aranıyordu. Orman yangınları için 177 aranıyordu.  Bakanlığımız sonuçta bu numaraları birleştirdi ve artık tek numara aranıyor. İsteğimiz dileğimiz nihayetinde yangın da olmasın, sel de olmasın ama vatandaşlarımızın aramalardaki kolaylığı için 122 numarası yeterli olacak.  Ben çalışan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Onlar da 24 saat esasına göre çalışıyorlar. Gece gündüz demeden oradaki çağrıları cevaplamaya çalışıyorlar. Deprem zamanında da bir yoğunluk oldu. Arkadaşlarımız çağrıları karşılama konusunda da çaba gösterdiler. Mevsimsel olarak biraz daha sakin bir dönem. Özellikle yazın ağustos ayından sonra orman yangınları ile biraz daha fazla çağrı alıyoruz. Mevsim şartlarıyla karın fazla yağmaması nedeniyle biraz daha sakin bir dönem geçiriyoruz. 
İnşallah istenmeyen bir olay olmaz. Ben arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum." 

 

 

NEDEN 112 ? 

Acil durumlarda 112'yi arayarak Sağlık, Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD, Orman ve İtfaiye birimlerine ulaşabilirsiniz.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —