ÜRETİCİ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR
CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Kiledere Kasabasında tarım ve ekonomide yaşanan sorunların çözümünü anlattı.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ilçe, kasaba ve köylerde yerel seçim çalışmalarına devam ediyor. Gürer, belediye seçimleri kadar il genel Meclis seçimlerinde kullanılacak oylarında önemli olduğunu belirtip “genel seçimden bir yıl geçti. Ekonomik kriz derinleşti. Vatandaş sandıkta tepkisi nasıl göstecek? Bu seçimle bunu göreceğiz” dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Kiledere Kasabasında yaptığı konuşmada tarımın sorunlarına değindi.
Gürer, hayvancılığın zorluğundan ve kırmızı et fiyatları ile beyaz eti fiyatlarını karşılaştırarak, “Peki, hiç hesapladınız mı? Tavuğun fiyatı ile dananın et fiyatını, et olarak hangisi daha ucuz, tavuk ucuz sanıyorsunuz değil mi? Bir tavuk 40 günde yetişir, 50 günde kesime gelir. Bir dana en az bir buçuk yıl yem yer, ağır gideri, bakımı, aşısı, veterineri masrafları... Baktığınız zaman, dana şu an tavuktan ucuz. Yani sizin el emeğiniz, çalışmanız, çocuğunuzun, çoluğunuzun, kendinizin verdiği emek boşa gidiyor. Cumartesi yok, Pazar yok, tatil yok, gezisi yok. Sürekli o hayvanla ilgilenmek zorundasınız. Niye böyle oldu hatırlıyor musunuz? Tavukları falan köylerden nasıl yok ettiler, büyük şirketlerin eline geçti, onların eline geçince tavuk şimdi şehirden köye gelir oldu. Yumurtanın fiyatı kaç lirayı buldu işte yapmak istedikleri hayvancılıkta da bu. Küçük aile tipi işletmeleri bitiriyorlar. 1- 10-20 hayvan olanlar çekilsin, bu iş büyük şirketlere kalsın, birilerinin cebi dolsun diyorlar.” şeklinde konuştu.
GÜRER: “ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI ÇIKTIK”
CHP’li Ömer Fethi Gürer, kamu fabrikalarının özelleştirilmesine ve ithalata her alanda karşı çıktıklarını belirterek, “Biz bu anlayışa karşıyız, gübre fabrikası satılırken karşı çıktık, yem fabrikası satılırken karşı çıktık. Bu ülkede tükettiğiniz yemin yarısı ithal geliyor, yem ithal geliyor, döviz fiyatları artınca sizin yem fiyatı artıyor. 50 kiloluk süt yemi olmuş 550-600 lira, bu durumda siz nasıl hayvancılık yapacaksınız? Gübre ithal, İran'dan geliyor, Mısır'dan geliyor, döviz fiyatı artıyor, gübre fiyatı artıyor. Biz açık net kırsal kalkınmadan ülkenin kalkınacağına inanmıyoruz. Yeniden kırsalı kalkındırmak için de çok sayıda proje ile önünüze geliyoruz, mecliste de dile getiriyoruz. Mazottan ÖTV'yi, KDV'yi hemen kaldırın diyoruz, çiftçiye bir can suyu verin diyoruz. Kredi faizlerini silin diyoruz. Ziraat Bankası'nı çiftçi kuruluşu yapın diyoruz. Bir yıl önceden taban fiyat belli olsun, patates üreticisi de buğday üreticisi de cebine ne girecek ne girmeyecek, hangi işi yapacak, doğru planlayın diyoruz. Planlama olmadan üretim olmaz diyoruz, bunları çok kez mecliste de dile getiriyoruz.” dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçinin 1 litre sütü 13 liraya satarken büyükşehirlerde bir bardak çayın dahi 30 lira olduğunu belirterek, “ Şu kadar bardağın içindeki çay 30 lira. Bizim çiftçimizin 1 litre sütü 13 lira.” dedi. Et ve süt fiyatları girdi maliyetleri üzerinden değerlendirilmezse sorunlar bitmez” dedi.
EMEKLİ İÇİN ÖNERİLERİMİZİ RET ETTİLER
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer emeklilerin içinde bulunduğu ekonomik zorluklara da dikkat çekti ve “Emeklinin maaşı asgari ücret olsun diye kanun teklifi verdim. Meclis'te reddedildi. Bayram ikramiyesi asgari ücret olsun dedim, reddedildi. İktidar işine geldiği yere kaynak buluyor. Emekliye gelince yok diyor. Emekliye resmen zulüm ediliyor” diye konuştu.
Kaynak-CHP
Bayram Öncesi Araç Bakımı Hayati Önemde
NİĞDEF’ten 160 Yetim Çocuğa İftar Programı
Bayram Tedbirleri Görüşüldü
Sağlık Çalışanları Masa Tenisiyle Stresi Attı
Bülent Şen: “Vatandaş Mağdur Ediliyor”
BBP Niğde İl Başkanı Karataş’tan Milli Marş Tepkisi
Niğde’de Gençler İslam İlmihali Bilgilerini Yarıştıracak
Niğdeli Kardiyoloğa “Yılın Doktoru” Ödülü
Niğde Çiftlik’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu
Niğde’de Uyuşturucu ve Kumarla Mücadele İçin Kritik Toplantı
Bolat: “Türkiye çevresindeki savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdü”
Niğde’de Şehit Kabirlerine Ziyaret
Niğde Mezarlıkları Bayrama Hazır
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Murtazalılar Sahurda Buluştu
Niğde’de içleri ısıtan iftar
Niğde’de İstiklal Marşı’nın 105. Yılı Anıldı
Altunhisar’da Bahar Temizliği Başladı
Bakan Bolat Niğde’de Temaslarda Bulundu
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Dönemi Başladı
Niğde’de APP Plaka Değişimi Sürüyor
Yükleniyor


