81 ilden muhtarlar Rize'de buluştu

‘Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım Projesi' kapsamında gerçekleşen programda 81 ilin muhtarları Rize'de bir araya geldi. Niğde'den de davetli muhtarların katıldığı programda muhtarlıkla ilgili düzenlemeler hakkında konuşuldu.

TARİH: 19.01.2025 11:36
Son Güncelleme: 19.01.2025 11:36
81 ilden muhtarlar Rize

Rize Muhtarlar Federasyonu'nun organizasyonunda gerçekleşen programa İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Muhtarlıklar Daire Başkanı Suna Üstüner, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Artvin Valisi Turan Ergün, Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Kadir Delibalta, Rize ve 81 ilden 250 muhtar katıldı.

Rize'nin ev sahipliğinde gerçekleşen programda konuşan Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel “Seçilmiş olmak sadece bir unvan kazanmak değildir. Bu halkın sesi olmak, sorumluluğunu taşımak, onların ihtiyaçlarını karşılamak, beklentilerini yönetmek anlamına gelir. Demokrasi ve toplumsal barış için seçilmiş olmanın değeri büyüktür. Halkın iradesinin gözetilmesi vazgeçilmezdir. Bu bilinç ile halk ve devlet arasında köprü olmaktan şeref duyuyoruz” dedi.

Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Kadir Delibalta, aslen kendisinin de Rizeli olmasına rağmen Rize'nin konfederasyona kaydının yeni alındığını kaydederek “Rize Muhtarlarımıza haksızlık ettik. Bunu kabul ediyoruz. Çünkü konfederasyona alınmadı, delege alınmadı. Cumhurbaşkanı şehrinde böyle bir hataya düştük ama bu hatayı düzelttik. Dün akşam Rize Konfederasyonumuz bize karar defteri ile kararını sundu. Rize'yi aramıza aldık. Rize'yi aramıza alarak aslında yağmuru, çayı, bereketi aramıza aldık. 4 tane federasyonumuzun da yazılarını aldık. Onlarında hazırlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“Silah belde, mühür elde muhtarlar olmayacağız”
Muhtarların değişen dünya düzenine ayak uydurabilmeleri için kendini geliştirmek zorunda olduğunu kaydeden Delibalta “Silah belde, mühür elde muhtarlar olmayacağız. Çalıştaylarla, sempozyumlarla, değişen dünyaya, değişen sorunlara, değişen isteklere göre kendimizi yenilemek zorundayız. Zaten muhtar sabahtan akşama kadar sahada çalışıyor, kendini geliştiriyor ama eğitimlerle ülkenin bütün sorunlarına parmak basmak zorundayız. Milletin emrinde, milletin hizmetinde olacağız diye yola çıktık. Hiçbir zaman, hiçbir şartta benim işim değil demedik” ifadelerini kullandı.

“Eğer muhtar sendikalı olursa bu kurumun bittiği gündür”

Muhtarlar için sendikalı olma konusunda söylemler olduğunu dile getiren Delibalta muhtarların sendikalı olması halinde muhtarlık makamının zarar göreceğinin altını çizerek “Şuan ülkemizde bir sendika olayı konuşuyor. Arkadaşlar özür dilerim; eğer muhtar sendikalı olursa bu kurumun bittiği gündür. Belediye başkanının sendikası var mı? Valinin sendikası var mı? Kaymakamın sendikası var mı? Meclis üyesinin sendikası var mı? Biz seçilmiş lideriz. Cumhurbaşkanımızın ne diyor; ‘Muhtarlar mahallesinin lideridir'. Biz ne şartları bilerek seçiliyoruz. Seçilene kadar canımızı dişimize takıyoruz. Seçildikten sonra şikayet etme hakkımız yok. Şartlarımızın iyileştirilmesi, bir yasa diyeceksiniz haklısınız. O zaten hazır, çıkacak. Biraz gecikti. Sendikaymış, oymuş, buymuş, o dernek, bu dernek yok. Devlet bize çatıyı koydu; Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu. Kamu yararına yaptı. Daha da büyüğünü yaptı bize ‘Muhtarlar günü' verdi. Belediye başkanı günü yok, vali günü yok, kaymakam günü yok ama bize gün verdi. Muhtarlar 196 yıldır bu milletin emrinde. Devlete en az yük olup, devletin bütün yüküne omuz veren bir yapı” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA

Altunhisar Belediyesi, Su ve Kanalizasyon Sorunlarına Karşı Seferberlik Başlattı

Milletvekili Uzkurt, Vatandaşlarla Buluştu: Talepleri Dinledi, Projeleri İnceledi

BOR ASIM EREN OKULU YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

NİĞDE BELEDİYESPOR'DA KUPA HEYECANI!

Uzkurt, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Niğde'de Sıcaklıklar Düşüyor, Sonbahar Etkisi Başlıyor

Niğde'de Geniş Kapsamlı Elektrik Kesintisi Uyarısı

Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu Esnafla Buluştu

NİĞDEF, 5. Dönem İlk Genişletilmiş İstişare Toplantısını Gerçekleştirdi

Ankara’da seyir halindeki yolcu otobüsü yandı

BAYAĞIL KÖYÜNDE ÇİLEK HASADI SEVİNCİ

YENİ STATTA COŞKULU KARŞILAMA

YENİ STATTA MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ !

Niğde'de Tapu ve Kadastro hizmet binasının temeli atıldı

ALTUNHİSAR'DA HASRET SONA ERDİ !

Niğde'de şehit yakınları için anlamlı proje

Hayırsever desteğiyle Niğde'ye yeni aile sağlığı merkezi

Niğde'de hava durumu mevsim normallerinde seyredecek

Niğde Merkezli Sahte Kredi Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

Niğde Hakemleri Profesyonel Liglerde Görev Yapacak

Niğde'de 'Aile Yılı'nda Yeşil Vatan'a Destek

NİĞDE'DE PLANLI ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Niğde Belediyespor, Yeni Stadyumunda Taraftarlarıyla Buluşuyor

Kemerhisar'a Yeni Halı Saha Projesi

Niğde Halk Eğitimi Merkezinden Servis Sürücülerine Yönelik Eğitim

TECRÜBE KAZANDIK LİGE HAZIRIZ

Niğde Teknopark A.Ş.’nin paydaşı olduğu AB Gençlik Projesi onaylandı

Hapis cezası bulunan firariler Niğde’de yakalandı

Niğde’de bir ilk: Omuz bölgesi tümör rezeksiyon protezi ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

PROJE START ALDI, İNŞAAT BAŞLIYOR

Yükleniyor

Altunhisar Belediyesi Asfalt Sonrası Mıcır Temizliği Yaptı

Hacıabdullah Beldesi'nde Düğünlere Yeni Düzen: "Takı Sandığı" Uygulaması Başlatıldı

Altunhisar'da Kanalizasyon ve İçme Suyu Arızalarına Hızlı Müdahale

Altunhisar'da Doğal Gaz ve Elektrik Çalışmaları Hızla İlerliyor

Çamardı Belediyesi'nden Evlenecek Çiftlere Büyük Destek

AK Parti Çiftlik Teşkilatı Aylık Toplantısında Bir Araya Geldi

ASKON Niğde Şubesi'nden AK Parti Bor İlçe Başkanlığı'na Ziyaret

Altunhisar güzelleşiyor: Çalışmalar aralıksız sürüyor

Çamardı’da İlçe Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

Altunhisar Spor Kompleksi yükleniyor

Dünya Emzirme Haftası’nda anne sütünün önemi vurgulandı

Sıcak havalarda terlemeyle birlikte kaybedilen sıvı ve mineraller hayati önem taşıyor

Sağlıklı Yaşam İçin "SAHA" Zamanı: Sağlıklı Hayat Akademisi Eğitimleri Başladı

Niğde'de yaz alarmı: KENE

Hayat kurtaran taramaların arttırılması planlanıyor

İl Sağlık Müdürü İnan'dan, Kolorektal kanseri açıklaması

HAYAT KURTARAN TARAMA

Hastanede 5 uzman doktor göreve başladı

Sağlık Müdürlüğü, salgınlara karşı yapılması gerekenleri sıraladı

NİĞDE'YE 11 TABİP ATAMASI YAPILDI

Altunhisar Belediyesi, Su ve Kanalizasyon Sorunlarına Karşı Seferberlik Başlattı

Milletvekili Uzkurt, Vatandaşlarla Buluştu: Talepleri Dinledi, Projeleri İnceledi

BOR ASIM EREN OKULU YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

Uzkurt, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Niğde'de Sıcaklıklar Düşüyor, Sonbahar Etkisi Başlıyor

Niğde'de Geniş Kapsamlı Elektrik Kesintisi Uyarısı

Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu Esnafla Buluştu

NİĞDEF, 5. Dönem İlk Genişletilmiş İstişare Toplantısını Gerçekleştirdi

BAYAĞIL KÖYÜNDE ÇİLEK HASADI SEVİNCİ

YENİ STATTA COŞKULU KARŞILAMA

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.