AK Partili il Genel Meclis üyelerinden ortak açıklama

Ak Partili 9 İl Genel Meclis Üyesi ortak açıklama yaparak başkan Ömer Kılıç'ı istifaya davet etti.

Tarih: 07.05.2024 16:01 Güncelleme: 07.05.2024 18:22
AK Partili il Genel Meclis üyelerinden ortak açıklama

Meclis Başkanı Ömer Kılıç'a tepki gösteren meclis üyeleri Yavuz Soylu, Asım Acar, Yıldıray Uysal, Erdal Niğdelioğlu, Süleyman Yalçın, Nihat Tarım, Sami Altınkaya, Cevat Temur, Hüseyin Özgüler ortak bir basın açıklaması yaptı. 

İl Genel Meclisi olağan toplantılarına katılmayan AK Partili 9 İl Genel Meclisi üyesi ortak bir basın açıklaması yayınladı. 

"Meclis Başkanı Ömer Kılıç’ı ihanet ve yalandan vazgeçip onurlu ve haysiyetli davranmaya davet ediyoruz. 
Öncelikle, partimizin aday göstermesi ve seçmenimizin oyu ile meclis üyesi seçildikten sonra partimizin grup kararına aykırı hareket etmesi ve Genel Merkezimizin de bilgisi ve onayı dışında meclis başkan adayı olması partisine, seçmenine ve davasına saygısızlık ve ihanetten ibarettir. Kendi grubundan dahi bir kişinin oyunu alamayıp muhalefet partileri ile bir takım pazarlıklar yaparak aday seçilmiş olması siyasi ahlaka sığmayan son derece onursuzca bir davranıştır. Kişisel ihtiras ve hırslarına yenik düşerek siyaset yapan Ömer Kılıç, siyasi fırıldaklığı ile anılan geçmişteki itibarsız siyasetçiler sınıfında yer almış ve siyaset çöplüğüne gömülmüştür. Niğde kamuoyunun ve seçmenimizin vicdanında asla hayırla anılmayan, itibarsız ve davasına ihanet eden bir siyasetçi olarak yer almıştır.
Oy veren 75 bin vatandaşımızın temsili noktasında Ömer Kılıç’ın liyakatiyle hareket etmediği ve kişisel ihatiras ve ikbal beklentilerine yenik düştüğü herkesçe görülmüştür.
Bu süreçte her ne kadar bazı ittifaklar ortaya çıkmış olsa da bizim için sadece Cumhur İttifakının olduğu ve buna zarar gelmemesi için Cumhur ittifakına sahip çıkacağımızı da ifade etmek isteriz.
Siyaset, davasını, partisini ve seçmenini satarak onursuzca ve ihanetle yapılan bir faaliyet değildir. Bizler siyaseti öncelikle milletimize hizmet, ülkesine, bayrağına ve ezanına sahip çıkmak için yapar bunu da bize yakışan asalet, vakar ve onurla yaparız. Ne milletimize, ne oy veren seçmenimize, ne yol yürüdüğümüz ittifak ortaklarımıza ne de davamıza ve değerlerimize ihanet ederek siyaset yapmayız. Onursuzca makam sahibi olmaktansa onuru ve haysiyetiyle sade bir vatandaş olmayı tercih ederiz.
Yalan ve dolanla siyaset yapmak bizlere yakışmaz. Kamuoyuna Genel Merkez müsaadesi ile başkan adayı oldum diyen Ömer Kılıç’ın bu sözünün Genel Merkezimizden teyit edilen bilgilere göre tamamen yalan ve uydurma olduğu da ortaya çıkmıştır. Kamuoyunu bu şekilde yanıltan ve kendisini küçük düşüren bu davranışlarını da dikkate alarak bir an evvel düştüğü hatadan kurtulması için meclis başkanlığından istifa etmesi kendisi için şu an en doğru yoldur. 
Bizler vatandaşımızın bize vermiş olduğu görevi yine onlara hizmet etmek için bir vesile olarak görür hizmetimize devam ederiz. Bundan sonra da Niğde’miz için gerekli olan bütün işleri aksatmadan görevimize devam edeceğimizi ancak Ömer KILIÇ’ın istifa edene kadar bizim nezdimizde Başkanlığı’nın meşru olmadığını ve olmayacağını ve bunun da her daim karşısında olacağımızı ve bu davranışımızın da bize oy veren seçmenlerimiz ve Niğde’miz adına ilkesel bir duruş ve tepki olduğunu kamuoyuna saygıyla duyurmak isteriz."

Haber Kaynak : MURAT KARAKAYA

Çamardı’da İlçe Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

Altunhisar Spor Kompleksi yükleniyor

AK Parti Bor Kadın Kolları Kongresi Yapıldı

Altunhisarlı çocuklar okula sporla başlıyor

İLÇE MÜFTÜSÜ ÇAKIR'DAN, CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MESAJI

Dijitale ara verip sokakta eğlendiler

ALTUNHİSAR'DA 15 TEMMUZ ETKİNLİĞİ

VİZYON VE KARARLILIK SONUÇ VERDİ

Buzağı ölümlerinin önüne geçecek proje

Karantina devam ediyor

İl Sağlık Müdürü İnan'dan, Kolorektal kanseri açıklaması

HAYAT KURTARAN TARAMA

Hastanede 5 uzman doktor göreve başladı

Sağlık Müdürlüğü, salgınlara karşı yapılması gerekenleri sıraladı

NİĞDE'YE 11 TABİP ATAMASI YAPILDI

Uzmanından kronik hastalık takibi değerlendirmesi

Zayıflama çayı hayatına mal oluyordu !

Dr. Bayraktar, Aile Hekimliği sistemindeki gelişmeleri anlattı

Öğretmenlere diyabet eğitimi

İnan: Ağız sağlığı vücut sağlığını doğrudan etkiler

İftar programında birlik ve beraberlik vurgusu

Vali Çelik, bilimsel çalışmaları yerinde inceledi

HEDEF: AİLENİN KORUNMASI VE GÜÇLENMESİ

Bayram ikramiyelerinin tarihi netleşti !

Niğde'de 351 konut satıldı

Elmalı göleti modern sistemi ile sulamaya katkı sağlıyor

Hasan Orhan: "Anayasa Değişsin, Aile Korunsun”

KARAGÖZ HACİVAT ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR

Anma programı büyük beğeni topladı

“40 yaş üzeri herkes düzenli göz muayenesi olmalı”

Niğde’de istifa bilmecesi !

Mumya operasyonundaki 6 şüpheli adliyeye sevk edildi

İftar programında birlik ve beraberlik vurgusu

Vali Çelik, bilimsel çalışmaları yerinde inceledi

HEDEF: AİLENİN KORUNMASI VE GÜÇLENMESİ

Bayram ikramiyelerinin tarihi netleşti !

Niğde'de 351 konut satıldı

Havai fişek gösterisi pahalıya patladı

Elmalı göleti modern sistemi ile sulamaya katkı sağlıyor

Hasan Orhan: "Anayasa Değişsin, Aile Korunsun”

Motosiklet sürücüleri dikkat !

Niğde'de suça geçit yok

KARAGÖZ HACİVAT ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR

CHP’li Erhan Adem: “Çiftçi Üretmezse Türkiye Kaybeder”

Anma programı büyük beğeni topladı

“40 yaş üzeri herkes düzenli göz muayenesi olmalı”

Hastaneye 50 temizlik görevlisi alınacak

Niğde Akşemseddin BİLSEM Öğrencileri TÜBİTAK Yarışmasında Niğde'yi Temsil Etti

Niğde'de mumya operasyonu: 6 gözaltı

'Yedi Bölge, Tek Ses' Projesiyle İstiklal Marşı coşkuyla okundu

Yabancı kursiyerler İstiklal Marşı'nı okudu

İstiklal şairi Ersoy, Niğde'de anılacak

BAŞKAN ÖZDEMİR'DEN İFTAR SOFRALARINA DAVET

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan valilere talimat

Niğde'de 18 bin araç denetlendi

Planlı elektrik kesintisine dikkat

İstiklal Marşı'mızın her mısrası vatan sevgisi

İstiklal Marşı, Şiirden öte bir destandır

2024 yılında 970 milyon lira destek

MV. UZKURT'TAN RAMAZAN MESAİSİ

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.