İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 28 Mart-6 Nisan tarihlerini kapsayan Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 258 yaralanmalı ya da ölümlü trafik kazasında 74 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 199 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bakanlıkta yer alan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER), 9 günlük Ramazan Bayramı tatiline ilişkin trafik verileriyle ilgili basın açıklaması düzenledi. 19 bin kilometreden fazla yol denetimi gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Yerlikaya, "26 Mart-8 Nisan tarihleri arasında, 14 gün boyunca, trafik güvenliğini en üst seviyeye taşıdık. Amacımız çok netti, 'Tek bir canımızı dahi trafik kazasında kaybetmeyelim.' Bu hedef doğrultusunda; 69 bin 11 polis ve jandarma personelimiz, ülkemizin dört bir yanında, trafik denetimlerini yapmak üzere, görev başındaydılar. Bu süre zarfında 468 ortalama hız tespit sistemiyle, 19 bin 326 kilometrelik yolu denetledik" dedi.
Kazalarda en çok ölümün aşırı hız sebebiyle yaşandığını aktaran Bakan Yerlikaya, "6 bin 268 kazanın yüzde 41’i 'hız ihlalinden' kaynaklandı. 74 canımızın 44’ünü 'aşırı hızdan' kaybettik. Diğer sebepler arasında ise; 'geçiş önceliği ihlali', 'arkadan çarpma', 'şerit ihlali', 'dönüş kuralları' ve 'kırmızı ışıkta geçmek' gibi temel trafik kurallarına uymamak var. Bayram tatili süresince, meydana gelen trafik kazalarının yüzde 45’i, saat 14.00 ila 20.00 arasında gerçekleşti. Can kayıplarımızın da yüzde 44,6’sı yine aynı saat diliminde yaşandı" şeklinde konuştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.