Araştırma projelerine iç ve dış kaynaklı desteklerin artmasına ilişkin çeşitli stratejiler ve planlamalar belirleyerek önemli çalışmalara imza atılan NÖHÜ'de, proje destekleri de her geçen gün artıyor.
Çevre Sağlığına Katkı Sunacak Projeye TÜBİTAK Desteği
Son üç yıllık süreçte öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin araştırma projelerine iç ve dış kaynaklı desteklerin artmasına ilişkin çeşitli stratejiler ve planlamalar belirleyerek önemli çalışmalara imza atılan NÖHÜ'de, proje destekleri de her geçen gün artıyor.
Proje, Trafikten Kaynaklı Zehirli Gazın Binalardaki Hava Kalitesine Olumsuz Etkisini Azaltmayı Amaçlıyor
NÖHÜ Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Adıgüzel Istıl’ın yürütücüsü olduğu "Reducing The Effect of Traffic-Induced NO2 Emission on Indoor Air Quality in Main Road Facade Buildings Ventilated by Natural Ventilation Method with Graphene-Added Nano Fiber Window Filter Systems" başlıklı proje, TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında 2024 yılı birinci dönemde desteklenmeye hak kazandı.
Ana yollara cepheli binalarda trafikten kaynaklanan azot dioksit (NO2) emisyonlarının grafen katkılı nanofiber filtre sistemleri kullanılarak bina iç hava kalitesine olumsuz etkisinin azaltılmasının amaçlandığı proje kapsamında altı ay sürecek araştırmalar, Danimarka’nın başkenti Kopengah’taki Danimarka Teknik Üniversitesinde (Technical University of Denmark) yürütülecek.
“Dış Kaynakları Proje Desteklerimiz Her Geçen Gün Daha da Artıyor”
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemizde özellikle son üç yılda yapılan çalışmalar ve planlamalar sayesinde dış kaynaklı proje desteklerinin her geçen gün daha da arttığını ifade etti. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin “Bölgesel kalkınma odaklı, öncelikli alanlarda ihtisaslaşmış, topluma hizmette öncü ve yenilikçi bir üniversite olmak” vizyonuyla çalışmalarına devam ettiğini sözlerine ekleyen Rektör Uslu, akademik personel ile öğrencilerin bugüne kadar kurumlardan sayısız destek aldıklarını vurgulayarak “Hocalarımızın dinamik, üretken ve sürekli yeni hedeflerin peşinden koşması, aynı zamanda Üniversitemizin ulusal ve uluslararası bilinirliğine katkı sağlıyor ve toplumun ihtiyaçlarına da yanıt veriyor.” dedi.
Rektör Uslu, son olarak hem inşaat sektörü hem de çevre ve toplum sağlığı için oldukça önemli olan projesiyle destek almaya hak kazanan öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Adıgüzel Istıl’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.