"CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NE YÖNELİK KUMPASLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

CHP ile ilgili iddialar ve soruşturmalara tepki olarak, CHP'li 81 il başkanı ortak bir basın açıklaması düzenledi. CHP Niğde İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal'ın da yer aldığı açıklamada, sert mesajlar verildi.

Tarih: 18.02.2025 14:09

CHP İl Başkanları, parti genel merkezinde ortak bir açıklama yaparak "şaibeli kurultay" iddialarına sert tepki gösterdi. Açıklamada "Hiçbir güç, CHP örgütünün iradesine ipotek koyamaz! Kurultay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en üst organıdır ve her partilinin şerefidir, onurudur" denildi.
CHP en köklü siyasi güçtür 
Yapılan ortak yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı, "Cumhuriyet Halk Partisi, yüz yıllık mücadele geçmişiyle Türkiye’nin en köklü siyasi gücüdür. Bunu bilen şer odakları ana muhalefet partisi olan  partimize hukuk dışı vicdansız saldırılarda bulunuyor, itibar suikastları düzenlemeye çalışıyor . Bu saldırılar partimizin kuruluş değerlerine ve temsil ettiği milyonlarca yol arkadaşımıza karşıdır. Bu saldırılar, demokratik toplumun varlık sebebine, hukukun üstünlüğüne ve vatandaşlarımızın özgür iradelerine karşıdır. Bu saldırılar muhalefeti kuşatmak ve hareket alanını daraltmak için yapılıyor. 
İstanbul büyükşehir Belediye  başkanımıza yönelik iddianameler, belediye başkanlarımıza karşı yapılan saldırılar, belediyelerimizin kaynağını kesme girişimlerini bu bağlamda değerlendiriyoruz. Bu saldırıların son halkası son kurultayımızı karalamaya dönük, sonuçsuz kalmaya mahkûm, mesnetsiz girişimlerdir."
Parti içi demokrasi yarışı 
"Kurultayımız, Türkiye siyasi tarihinde bir milat olarak anılacak şekilde,  parti içi demokratik bir yarış sonucunda yönetimin değişebileceğini kanıtlayan büyük demokrasi şöleni olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, çok partili demokrasiye geçiren, seçimler sonucunda siyasi rakibine iktidarı barış içerisinde ve demokrasinin gerektirdiği şekilde teslim eden bir büyük tarihsel mirasın sahibiyiz. Bu tarihsel mirasımız ışığında ve demokrasiye duyduğumuz güçlü inançla, ifade etmek isteriz ki tüm kurultaylarımızda olduğu gibi 38. Olağan Kurultayımızda da Kurultay delegelerimizin özgür iradeleri herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde tecelli etmiştir. Hiçbir karalama girişimi bu hakikati değiştiremez. Aksi, Cumhuriyet Halk Partisi tarihine de kimliğine de hakaretten başka bir şey değildir. Kısa vadeli siyasi çıkarları için bu tarihsel mirasa saldırmak, onu karalamak, ancak saldıranı küçültür. 
Kurultayın ardından girdiğimiz ilk seçimlerde halka verdiğimiz umudun toplumsallaştığını ortaya koyan bir sonuçla, 47 yıl sonra Türkiye’nin birinci partisi olduk."
Seçim başarımız sonucunda saldırılar başladı 
"Bugün karşı karşıya olduğumuz tüm saldırıların nedeninin 31 Mart 2024 yerel seçim başarımız olduğunu biliyoruz. Saldırıların halen birinci parti olmaya devam etmemizden kaynaklandığını çok iyi biliyoruz.  İktidarın aksine bizler birinci parti olmayı bir başarı değil vatandaşımıza hizmet etmenin önemli sorumluluğu olarak gördük, görmeye de devam ediyoruz. 
İktidar ise halkın tercihlerini kabullenmek ve ondan dersler çıkartmak yerine halkın tercihleriyle kavga eden, halkın iradesini gasp etmeye yönelen ve halka karşı savaş açan bir siyasi anlayışta ısrar ediyor.
Bugün savcılıklarda delegelerimizin ve halkın iradesiyle hesaplaşan anlayış işte bu anlayıştır. Kurultayımıza dair soruşturma aşamasında ki dosya, siyaseti mahkeme koridorlarında  dizayn etmeye çalışan zihniyetin  bir meczuptan medet uman çaresizliğinden başka bir şey değildir.  Biliyoruz ki, bu dosya İstanbul’da yürütülen ve turpun büyüğü torbada denilen süreçten bağımsız değildir.
Ülkeyi sürüklediği çoklu krizden çıkartma ihtimali kalmayan iktidar günden güne saldırganlaşıyor.  
Bu saldırıların amacının öncelikle partimizin yükselişini engellemek ve halk arasında korku ortamı, güvensizlik yaratmayı hedeflediğini biliyoruz. Bu saldırı tarzı, 2010’dan beri Türk siyasetine yön vermeye çalışan FETÖ’nün yöntemleriyle birebir aynıdır!
Bu oyunu daha önce gördük! 
Kimsenin şüphesi olmasın ki bu saldırıları sonuçsuz bırakacak güce, kuvvete ve siyasi iradeye sahibiz! Örgütümüz buna asla müsade etmez. 81 il başkanı buna asla müsade etmez. 
Hiçbir güç, CHP örgütünün iradesine ipotek koyamaz! Kurultay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en üst organıdır ve her partilinin şerefidir, onurudur.
Burada bulunan 81 il başkanımızdan bir kısmı önceki dönem Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu , bir kısımı da Genel Başkanımız Özgür Özel’i demokratik bir biçimde desteklemiştir. Parti içi demokratik yarışta farklı tercihlerde bulunmuş olsak da Kurultay sonuçlarının açıklandığı andan itibaren 81 il başkanı olarak, tek vücut, tek yürek, iktidar yolculuğunda omuz omuza yürümekteyiz. Genel Başkanımız Özgür Özel önderliğinde tüm örgütlerimiz, gençlik kollarımız , kadın kollarımız hep birlikte, partimizi birinci parti olarak dimdik ayakta tutmaya devam etmiştir. 
Bu süreçte, partimizi zayıflatmak için kurulmaya çalışılan siyasi cephenin farkındayız. Örgütümüzü bölmeye, siyaseti mahkemelerde dizayn etmeye çalışan güçlere karşı örgütümüzü tek ses olmaya çağırıyoruz!
Büyük örgütümüz ve halkımız bilsin ki mücadelemiz Türkiye’nin aydınlık yarınları içindir. İşsizlik, yoksulluk ve adaletsizliklerin son bulması içindir. 
Bizler; sokaklarda, meydanlarda, halkın gerçek gündemini konuşmaya devam edeceğiz. Günde 6 bin kişilik yemek çöpünün çıktığı sarayın bozuk düzenini, ucuz gıda için akşam pazarlarına giden annelerle, fabrikada öğlen yemeğinden arttırdığı meyveyi evdeki çocuğuna götüren emekçilerle, hayattan dışlanan emeklilerle birlikte değiştireceğiz. Uçak konvoylarıyla yurtdışına gidenlerin düzenini, ayakkabısı su alan babalarla yıkacağız. Bizim yolumuz halkın yoludur. Yerimiz de halkın yanıdır. Biz sokakta halkımızla yanyana olmaya devam edeceğiz. Kurtuluş yok tek başına,ya hep beraber ya hiç birimiz."

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Niğde'ye fırtına uyarısı !

Aileleri ziyaret edip, çocuklarla buluştu

GÜRER'DEN ZOR SORU: “Boşanmalar neden artıyor?”

NİĞDE'DE BAYRAM TEMİZLİĞİ

MİNİK MUHAMMED’İN HAYALİNİ GERÇEK OLDU

Yetimler iftar programında buluştu

Niğde için zirai don uyarı yapıldı

Niğde'de 'baharın müjdecisi' kardelenler çiçek açtı

İstanbul Çam ve Sakura Hastanesi’nde “Yılın Doktoru ve Hemşiresi” Ödülleri Verildi

Altunhisar'da 'özel' iftar

Vali Cahit Çelik:" Sağlık çalışanlarımız toplumumuzun en kıymetli değerlerindendir"

Niğde’de 14 Mart Tıp Bayramı Töreni düzenlendi

AMAÇ; VERGİ KAYIPLARINI ÖNLEMEK

Kıbrıs gazisine son veda

81 il müdürünün toplantısında dikkat çeken Niğde detayı !

İl Müdürü İnan'dan 14 Mart mesajı

Niğde'deki mumya operasyonuyla ilgili 7 şüpheli tutuklandı

Niğde’de istifa bilmecesi !

Mumya operasyonundaki 6 şüpheli adliyeye sevk edildi

İftar programında birlik ve beraberlik vurgusu

Vali Çelik, bilimsel çalışmaları yerinde inceledi

HEDEF: AİLENİN KORUNMASI VE GÜÇLENMESİ

Bayram ikramiyelerinin tarihi netleşti !

Niğde'de 351 konut satıldı

Havai fişek gösterisi pahalıya patladı

Elmalı göleti modern sistemi ile sulamaya katkı sağlıyor

Hasan Orhan: "Anayasa Değişsin, Aile Korunsun”

Motosiklet sürücüleri dikkat !

Niğde'de suça geçit yok

KARAGÖZ HACİVAT ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR

Yükleniyor

Çamardı’da İlçe Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

Altunhisar Spor Kompleksi yükleniyor

AK Parti Bor Kadın Kolları Kongresi Yapıldı

Altunhisarlı çocuklar okula sporla başlıyor

İLÇE MÜFTÜSÜ ÇAKIR'DAN, CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MESAJI

Dijitale ara verip sokakta eğlendiler

ALTUNHİSAR'DA 15 TEMMUZ ETKİNLİĞİ

VİZYON VE KARARLILIK SONUÇ VERDİ

Buzağı ölümlerinin önüne geçecek proje

Karantina devam ediyor

İl Sağlık Müdürü İnan'dan, Kolorektal kanseri açıklaması

HAYAT KURTARAN TARAMA

Hastanede 5 uzman doktor göreve başladı

Sağlık Müdürlüğü, salgınlara karşı yapılması gerekenleri sıraladı

NİĞDE'YE 11 TABİP ATAMASI YAPILDI

Uzmanından kronik hastalık takibi değerlendirmesi

Zayıflama çayı hayatına mal oluyordu !

Dr. Bayraktar, Aile Hekimliği sistemindeki gelişmeleri anlattı

Öğretmenlere diyabet eğitimi

İnan: Ağız sağlığı vücut sağlığını doğrudan etkiler

Niğde'ye fırtına uyarısı !

Aileleri ziyaret edip, çocuklarla buluştu

GÜRER'DEN ZOR SORU: “Boşanmalar neden artıyor?”

NİĞDE'DE BAYRAM TEMİZLİĞİ

MİNİK MUHAMMED’İN HAYALİNİ GERÇEK OLDU

Yetimler iftar programında buluştu

Niğde için zirai don uyarı yapıldı

Niğde'de 'baharın müjdecisi' kardelenler çiçek açtı

İstanbul Çam ve Sakura Hastanesi’nde “Yılın Doktoru ve Hemşiresi” Ödülleri Verildi

Altunhisar'da 'özel' iftar

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 25 19 2 4 40 61
3.Samsunspor 26 15 6 5 14 50
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 26 12 7 7 11 43
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 25 10 9 6 10 36
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 26 10 13 3 -10 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Sivasspor 26 7 13 6 -11 27
16.Bodrum FK 26 7 13 6 -11 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 25 3 15 7 -18 16
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.