Emniyet kemerini takmayana ceza yağacak !
Emniyet ve Jandarma trafik ekipleri can kayıpları ve yaralamaların önüne geçebilmek adına 81 ilde denetimlerini artırdı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda emniyet kemerinin can kayıplarını ve yaralanmaları ciddi oranda azalttığını belirterek, sürücüleri bir kez daha bu kurala uyma konusunda uyardı.
Bakan Yerlikaya gerçekleştirilen emniyet kemeri denetiminde 677 bin 978 sürücüye işlem yapıldığı ifade ederek, “Emniyet kemeri kullanmak; trafik kazalarında ölümleri %45, ağır yaralanmaları ise %60 oranında engelliyor. 2024 yılında Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerimizce; 29 milyon 97 bin 535 emniyet kemeri denetim gerçekleştirildi ve 677 bin 978 sürücüye işlem yapıldı. Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerimizce 24-31 Ekim 2024 tarihleri arasında toplam 3 Milyon 8 bin 247 araç denetlendi. Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 388 sürücüye işlem yapıldı.
Hız ihlalinde bulunan 155 bin 261, Periyodik muayenesi yaptırılmamış 34 bin 668, Sürücü belgesiz araç kullanan 18 bin 465 ve Zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 12 bin 475 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte; Toplam 527 bin 484 araca/sürücüye işlem yapıldı.
Lütfen güvenli bir yolculuk için emniyet kemerimizin seyahat süresince takılı olmasına dikkat edelim” dedi.
Baharla Birlikte Fidan Dikim ve Budama Sezonu Başladı
Buğdayda Üst Gübreleme Dönemi Başladı
NÖHÜ’den Çiftçilere Uygulamalı Budama Eğitimi
Sebze Tohumları Niğde Tezgahlarını Renklendirdi
Niğde’de Anlamlı Farkındalık Buluşması
Niğde’de 4 Kişilik Temizlik Görevlisi Alımı Yapılacak
Niğde Belediyesi Araç Filosunu Genişletiyor
Niğde’de Eğitimde Uluslararası Açılım
Niğde’de Bayramda Binlerce Personel Görevde
Vali Akmeşe Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluştu
Niğde’de İlahi Konseriyle Manevi Yolculuk
Memurlara Bayram İkramiyesi Çağrısı
Niğde’de Gıda Denetimleri Ramazan Öncesi Yoğunlaştırıldı
Çanakkale Ruhu Altunhisar’da Yaşatıldı
Niğde’de Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yılı anıldı
Narkotik Ekiplerinden Zehir Operasyonu
Niğde’de 18 Mart Törenlerle Anılacak
Niğde’nin Meşhur Tahinlisi Şehir Dışına Gönderiliyor
Murtaza Köyü’nde Öğrencilerle İftar Buluşması
Vali Akmeşe’den 18 Mart Mesajı: “Çanakkale Geçilmez”
Niğde’de Ceza Yağdı: 2 Bin 364 Sürücüye İşlem
Altunhisar’da Özel Bireylerle Ramazan Sofrası Kuruldu
Niğde'de çevreci ulaşım dönemi başladı
Niğde Esnafına TAPDK Uyarısı: 31 Mart Son Gün
Bayram Öncesi Araç Bakımı Hayati Önemde
NİĞDEF’ten 160 Yetim Çocuğa İftar Programı
Bayram Tedbirleri Görüşüldü
Sağlık Çalışanları Masa Tenisiyle Stresi Attı
Bülent Şen: “Vatandaş Mağdur Ediliyor”
BBP Niğde İl Başkanı Karataş’tan Milli Marş Tepkisi
Yükleniyor


