Erdal Aydoğan: “Niğde’miz için yapılacak çok iş var”
Önceki Dönem CHP Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan: “Verilere göre Niğde’de yoksulluk artması kaygı verici” dedi.
Türkiye genelinde gelire dayalı göreli yoksulluk oranları, İBBS 2. Düzey bölgelerindeki gelir eşitsizliğini gözler önüne serdi.
Özellikle TR71 Bölgesi (Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir), yüzde 14,6 ile yoksulluk oranında ilk sırada yer alırken, TR82 Bölgesi (Kastamonu, Çankırı, Sinop) yüzde 12,3 ile ikinci sırada yer alan iller oldu. Önceki dönem CHP Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan, bu tablonun Niğde için düşündürücü ve kaygı verici olduğunu söyledi.
Erdal Aydoğan, "On bin yıllık bir tarihi olan tarihi, kültürü, doğası, turizm olanakları, ürünleri ile özel ve güzel Niğde’mize yoksulluk değil, daha mutlu bir yaşam merkezi olmak yakışır” dedi. Aydoğan “Gelire dayalı yoksulluk oranlarında TR71 Bölgesi’nde Niğde, yüzde 14,6 ile ilk sıralarda yer alan illerden olması yapılması gerekenlerin olduğunu gösteriyor” diye konuştu.
Aydoğan, "Niğde’nin sahip olduğu tarımsal ve ekonomik potansiyel, yapılan çalışmaların yeterli olmadığını verilerle de ortaya çıkardı. Siyasi iktidar Niğde’miz için yapılması gerekenlerde cimri davranıyor. Farklı bölgelere göre bölgemiz gereken desteği alamıyor. İş insanı, çiftçi, işçi, esnaf, emekli ve hayvancılıkla uğraşanların gelir düzeyi iyileşmeli ve turizmden Niğde hakkettiği payı alması gerekiyor. Niğde tarımda yaşanan sorunlardan doğrudan etkileniyor. Ürettiği değer bulursa kırsaldan kente gelip esnafında işinin açılması vesile oluyorlar. Köyde kazanç düştükçe kentte esnaf geliri de düşüyor. Sonuçta şehirde yoksulluk verilere göre de artmış oluyor. Bu durum iktidarın bölgeye daha çok yatırımda bulunmasını ihtiyaç olduğunu gösteriyor." dedi.
Erdal Aydoğan, bu tabloyu değiştirecek politikaların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ve her kesimin birlikte Niğde için işbirliği ve dayanışma ile sorunların çözümlenmesine odaklanması gerektiğini de vurguladı.
“NİĞDE HAK ETTİĞİ DEĞERE ERMELİ”
Önceki dönem CHP Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan, gelire dayalı yoksulluk oranında Niğde’nin ilk sıralarda yer almasını değiştirilmesi gereken bir görünüm olduğunu belirten Aydoğan, “Niğde, tarihiyle, kültürüyle, çalışkan insanıyla çok daha iyisini hak ediyor, ancak gereken destek verilmediği içinde sorunlar katladığı verilere yansıyor. Yoksulluk bu şehrin kaderi haline gelmemeli, bu toprakların yeniden kalkınması için yeni projelere de gereksinim olduğu açık “dedi.
"BÖLGESEL EŞİTSİZLİK ALARM VERİYOR"
Erdal Aydoğan, “Niğde için ortaya çıkan verilerde tablo iyi değil. Bu oranlar, mevcut ekonomik politikaların bölgeler arasındaki gelir adaletsizliğini nasıl derinleştirdiğini açıkça ortaya koyuyor. TR71 bölgesi gibi tarıma dayalı ekonomilerin ağırlıkta olduğu bölgelerde yoksulluğun bu denli yüksek olması, iktidarın bölgedeki sorunlarla ilgilenmediğini gösteriyor.” diye konuştu.
"RAKAMLARIN ARKASINDA İNSANLAR VAR!"
Aydoğan, açıklamasında “Yoksulluk oranı yüzde 14,6 olarak ifade ediliyor ama bu soğuk rakamların arkasında ailesini geçindiremeyen çiftçiler, çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamayan anne babalar var. İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı bir ortamda refah seviyesinden bahsetmek mümkün değildir.”
“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ÜRETİME DAYALI EKONOMİ ŞART”
Erdal Aydoğan, bu durumdan çıkışın yolunun üretime dayalı politikaların hayata geçirilmesinden geçtiğini belirterek, “Eğer üretim desteklenmez, iş insanı, çiftçinin, esnafın, emeklinin, işçinin sorunları daha da artacaktır. Özellikle Niğde gibi potansiyeli yüksek bölgelerde tarım ve sanayi alanında sürdürülebilir politikalar geliştirilmelidir, Bölgeye yeni yatırımlar getirilmelidir. Vatandaşların ekonomik refahı artırılmalıdır. Havaalanı ve Yüksek Hızlı Tren projeleri Niğde’nin de içine alındığı projeler uygulanmaya alınmalıdır. İlimiz göç veren değil, göç alan bir noktaya gelmelidir.” dedi.
Niğde'de binlerce fidan toprakla buluşturuldu
İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı Trafik Raporunu Açıkladı
Muhsin Yazıcıoğlu, Vefatının 17. Yılında Kabri Başında Anıldı
Emrah Özdemir, Büyüklerle Bir Araya Geldi
Niğde’de Hentbol Heyecanı Başladı
Bor’da Kaçak Tütün Operasyonu
Fedakarlık ve Kahramanlık Günü Niğde’de Anlamlı Programla Anıldı
Bor-Niğde Hattında Ücretler Arttı
Niğde’de 70 Kişilik Personel Alımı Başlıyor
Niğdeli Esnafa Uygun Finansman Desteği
Niğde Bahara "Pırıl Pırıl" Giriyor
Kızıltan: “Nakliyeci Kontak Kapatma Noktasında”
Altunhisar’a Taşkın Koruma Müjdesi!
Baharla Birlikte Fidan Dikim ve Budama Sezonu Başladı
Buğdayda Üst Gübreleme Dönemi Başladı
NÖHÜ’den Çiftçilere Uygulamalı Budama Eğitimi
Sebze Tohumları Niğde Tezgahlarını Renklendirdi
Niğde’de Anlamlı Farkındalık Buluşması
Niğde’de 4 Kişilik Temizlik Görevlisi Alımı Yapılacak
Niğde Belediyesi Araç Filosunu Genişletiyor
Niğde’de Eğitimde Uluslararası Açılım
Niğde’de Bayramda Binlerce Personel Görevde
Vali Akmeşe Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluştu
Niğde’de İlahi Konseriyle Manevi Yolculuk
Memurlara Bayram İkramiyesi Çağrısı
Niğde’de Gıda Denetimleri Ramazan Öncesi Yoğunlaştırıldı
Çanakkale Ruhu Altunhisar’da Yaşatıldı
Niğde’de Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yılı anıldı
Narkotik Ekiplerinden Zehir Operasyonu
Niğde’de 18 Mart Törenlerle Anılacak
Yükleniyor


