Niğde Belediyesi zabıta ekipleri kaldırım ve yol işgallerine karşı denetimlerini sıkılaştırdı
Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde vatandaşların güvenli, düzenli ve engelsiz şekilde hareket etmesini engelleyen kaldırım ve yol işgallerine karşı yürüttüğü denetim çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.
Kamuya ait alanların amacı dışında kullanımına son veriliyor, geçiş hakkı ihlal edilen bölgelerde gerekli müdahaleler doğrudan yapılıyor.
Bor Caddesi, İstiklal Caddesi ve Hükümet Meydanı başta olmak üzere, yaya hareketliliğinin yoğun olduğu bölgelerde gerçekleştirilen kontrollerde, geçişi engelleyen duba, sandalye, masa, tabela, stant ve reklam panoları gibi tüm unsurlar kaldırıldı. Kaldırımlar yeniden yayaların kullanımına açıldı. Zabıta ekipleri, işletme sahipleriyle birebir görüşerek, kaldırım ve yol işgallerinin şehir estetiğini bozduğu, kamu düzenini olumsuz etkilediği ve yayaların güvenliğini tehlikeye attığı bilgisini doğrudan iletti. Kaldırım ve yol işgallerine yönelik bilgilendirme yapılarak, esnafa ilgili mevzuat hatırlatıldı. Denetimlerde kural ihlali tespit edilen işletmelere ilk etapta sözlü ve yazılı uyarılar yapıldı. Uyarılara rağmen işgali sürdüren iş yerlerine idari para cezaları uygulandı, yasal işlemler başlatıldı. Belediye ekipleri, kaldırım ve yol işgaline sebep olan uygulamalara hiçbir şekilde müsamaha göstermiyor.
Zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler, denetimlerini belirli aralıklarla tekrar ederek uygulamayı kesintisiz sürdürüyor.
Başkan Özdemir: “Ortak yaşam alanlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz”
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
“Şehrimizde yaşayan her bir hemşehrimizin ortak yaşam alanlarını güvenli, düzenli ve estetik bir şekilde kullanma hakkı var. Kaldırım ve yol işgalleri sadece yaya hareketliliğini değil, kent huzurunu da olumsuz etkiliyor. Bu tür olumsuzluklara karşı kararlı duruşumuzu sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın da desteğiyle, Niğde’mizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
Niğde Belediyesi, denetim sürecine vatandaşların aktif katılımını da sağlıyor. 444 51 01 numaralı çağrı merkezi üzerinden gelen şikâyet ve ihbarlar Zabıta Müdürlüğü tarafından alınarak hızla değerlendirmeye alınıyor. Tespit edilen her işgale anında müdahale ediliyor, kamuya ait alanlar yeniden halkın kullanımına kazandırılıyor.

Niğde Çiftlik’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu
Niğde’de Uyuşturucu ve Kumarla Mücadele İçin Kritik Toplantı
Bolat: “Türkiye çevresindeki savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdü”
Niğde’de Şehit Kabirlerine Ziyaret
Niğde Mezarlıkları Bayrama Hazır
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Murtazalılar Sahurda Buluştu
Niğde’de içleri ısıtan iftar
Niğde’de İstiklal Marşı’nın 105. Yılı Anıldı
Altunhisar’da Bahar Temizliği Başladı
Bakan Bolat Niğde’de Temaslarda Bulundu
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Dönemi Başladı
Niğde’de APP Plaka Değişimi Sürüyor
Niğde’de Yüksek Riskli Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi
Niğde’nin Gururu Ahmet Eskalen, Para Yüzmede Türkiye’yi Temsil Edecek
Niğde’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Desteği
Sedat Çağlar’dan 9. Kitap: “Mübadelenin İki Tarafı”
Kızıltan’dan Sürücülere Plaka Uyarısı
İnan: Türkiye Güçlü Liderlikle Yoluna Devam Ediyor
Ulukışla’lı Emir Güngör Okul Sporlarında Büyük Başarı Elde Etti
Yükleniyor


