Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği'nde bayrak değişimi
Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği (NİGAMUD) 2. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.
Tek adayla gidilen seçimde akademisyen, şef Mevlüt Ölmez Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği’nin yeni başkanı oldu. Kongrede konuşma yapan Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Şef İsa Serhan Cihangir, kuruluşumuzdan günümüze özelde Niğde Mutfak kültürüne Genelde ise Türk Mutfak kültürüne hizmet edebilmenin gayreti içinde olduklarını söyledi.
Cihangir; “ Dün bir avuçtuk bugün çok olduk ve Niğde Gastronomisine her alanında hizmet eden işletmeci, aşçı, pastacı, fırıncı, manav, kasap, lokantacı, öğretmen ve akademisyen olmak üzere bir araya gelerek en kapsamlı sivil toplum kuruluşu olmayı başardık. Bu süreçte maddi ve manevi her zaman yanımızda olan Niğde Valisi Cahit Çelik’e Niğde Belediyesi Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu'ya çok teşekkür ederiz" dedi.
Konuşmanın ardından tek adaylı seçim sürecine geçildi ve genel kurul katılımcılarının oy birliği ile Akademisyen Şef Mevlüt Ölmez başkanlığında yeni yönetim kurulu seçimi gerçekleştirildi.
Seçimin ardından NİGAMUD yeni yönetim kurulu başkanı seçilen Akademisyen Şef Mevlüt Ölmez söz alarak üyelere hem teşekkür etti, hem de yeni dönemin yol haritası hakkından bilgilendirmeler gerçekleştirdi.
Ölmez; “2 yıl gibi kısa bir sürede Niğde özelinde Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Türkiye Aşçılar Federasyonu iş birlikteliği ile 2 festival gerçekleştirebilmenin yanı sıra, Niğde İli ve Niğde gastronomisini temsilen Türkiye genelinde 30’u aşkın festivalde yer aldık ve Niğde mutfağına ait özgün lezzetleri ini hazırladık, tattırdık ve tanıttık.” şeklinde konuştu.
2024-2027 yılı için planlanan projelerinden söz eden Ölmez, Niğde gastronomisi için ilklere imza atmak istediklerini, Niğde’ye özgü yöresel ürünlerin coğrafi işaretlerinin alınması için çalışacaklarını söyledi.
Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu.
Mevlüt Ölmez, İsmail Gültekin, Esra Çaçur, Bilal Korkmaz, Kemal Özen, İhsan Aybar, Rıdvan Toprak, Cumali Savaş, Emel Duru, Zümrüt Elbaş, Ayşe Arala, Yasin Aktaş, Osman Doğruer, Şemsinur Özcan, Muhammet Yücel, Ayşe Malyemez.

Niğde’de Bayramda Binlerce Personel Görevde
Vali Akmeşe Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluştu
Niğde’de İlahi Konseriyle Manevi Yolculuk
Memurlara Bayram İkramiyesi Çağrısı
Niğde’de Gıda Denetimleri Ramazan Öncesi Yoğunlaştırıldı
Çanakkale Ruhu Altunhisar’da Yaşatıldı
Niğde’de Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yılı anıldı
Narkotik Ekiplerinden Zehir Operasyonu
Niğde’de 18 Mart Törenlerle Anılacak
Niğde’nin Meşhur Tahinlisi Şehir Dışına Gönderiliyor
Murtaza Köyü’nde Öğrencilerle İftar Buluşması
Vali Akmeşe’den 18 Mart Mesajı: “Çanakkale Geçilmez”
Niğde’de Ceza Yağdı: 2 Bin 364 Sürücüye İşlem
Altunhisar’da Özel Bireylerle Ramazan Sofrası Kuruldu
Niğde'de çevreci ulaşım dönemi başladı
Niğde Esnafına TAPDK Uyarısı: 31 Mart Son Gün
Bayram Öncesi Araç Bakımı Hayati Önemde
NİĞDEF’ten 160 Yetim Çocuğa İftar Programı
Bayram Tedbirleri Görüşüldü
Sağlık Çalışanları Masa Tenisiyle Stresi Attı
Bülent Şen: “Vatandaş Mağdur Ediliyor”
BBP Niğde İl Başkanı Karataş’tan Milli Marş Tepkisi
Niğde’de Gençler İslam İlmihali Bilgilerini Yarıştıracak
Niğdeli Kardiyoloğa “Yılın Doktoru” Ödülü
Niğde Çiftlik’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu
Niğde’de Uyuşturucu ve Kumarla Mücadele İçin Kritik Toplantı
Bolat: “Türkiye çevresindeki savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdü”
Niğde’de Şehit Kabirlerine Ziyaret
Niğde Mezarlıkları Bayrama Hazır
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Yükleniyor


