Vali Cahit ÇELİK'in öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe yaklaşık 270 kişi katıldı.
Emli Vadisi'nden Parmakkaya'ya uzanan parkurda Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle yürüyen katılımcılar arasında Vali Cahit ÇELİK'in eşi Nermin ÇELİK, Adalet Komisyonu Başkanı Bayram ÜNLÜ, Çamardı Kaymakamı Hasan İnanç GÖKÇAYIR, Çamardı Belediye Başkanı Ali PINAR, Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker ÖTGÜNLÜ, sivil toplum kuruluşları, dağcılık kulüpleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda doğasever vatandaş yer aldı.
Yürüyüş öncesinde şehitler için saygı duruşunda bulunulurken, İstiklâl Marşı coşkuyla okundu. Etkinliğe Çekya'nın Ankara Büyükelçisi Petr STEPANEK de katılarak destek verdi.
Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada, doğanın kalbinde birlik ve inançla atılan her adımın geleceğe taşınan bir umut ve Cumhuriyet'e olan bağlılığı simgelediği vurgulandı.
Organizasyonda emeği geçen Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü başta olmak üzere, araç desteği sağlayan Niğde Belediyesi ve Çamardı Belediyesi'ne, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, görevli personele, dağcılık topluluklarına, öğretmen ve öğrencilere ve katılım gösteren herkese teşekkür edildi.
Açıklamada ayrıca, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!" ifadelerine yer verildi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.