Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal, yaptığı basın açıklamasıyla, partilerinin Cumhurbaşkanı Adayı olarak belirlenen Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ve ardından tutuklanması üzerine başlattıkları imza kampanyasının Niğde'deki güncel sonuçlarını paylaştı.
Başkan Kıvrakdal, 19 Mart 2025'te yaşanan ve "halkın iradesine darbe vurma süreci" olarak nitelendirdiği gelişmelerin ardından, 23 Mart 2025'te parti içinde yapılan ön seçim ve dayanışma sandığında 15.5 milyon oy ile Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Adayı olarak belirlendiğini hatırlattı. Ancak aynı gün Ekrem İmamoğlu'nun "haksız ve hukuksuz olarak tutuklandığını" ifade etti.
Bu gelişmeler üzerine 2 Nisan 2025'te ülke genelinde "Adayımızı Yanımızda, Sandığı Önümüzde İstiyoruz" sloganıyla bir imza kampanyası başlattıklarını duyuran Kıvrakdal, kampanyaya parti ayrımı gözetmeksizin, "gönlü halk, hukuk, adalet, demokrasi isteyen herkesin" destek verdiğini ve vermeye devam ettiğini vurguladı. Tüm hemşehrilerine desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
Başkan Bünyamin Kıvrakdal'ın 26 Mayıs 2025 tarihi itibarıyla açıkladığı verilere göre, Niğde genelinde genel merkeze bildirilen toplam imza sayısı 39.853 oldu. Başkan Kıvrakdal, açıklamasının sonunda, hiçbir siyasi parti ayrımı olmaksızın, devam eden imza kampanyasına tüm vatandaşları davet etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.