Niğde'de kalsit sektörü için Uluslararası Rekabet Gücü Toplantısı düzenlendi
Niğde'de kalsit sektöründe faaliyet gösteren firmaların yer aldığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi (UR-GE) Projesi kapsamında toplantı düzenlendi.
Toplantıda, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Öner Yusuf Toroman, sektörün mevcut durumu, gelişim potansiyeli ve uluslararası pazarlarda rekabet gücünün artırılmasına yönelik detaylı bir sunum yaptı. Toroman'ın sunumunda, kalsit sektörünün yerel ve uluslararası pazarlardaki yerinin daha da güçlendirilmesi adına atılması gereken stratejik adımlar ele alındı.
Toplantıya katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, kalsit sektörünün Niğde ekonomisindeki stratejik önemine dikkat çekti. Üretim kapasitesinin artırılması, katma değerli ürünlerin teşvik edilmesi ve uluslararası pazarda rekabet gücünün yükseltilmesi adına kamu, üniversite ve özel sektör iş birliğinin kritik bir rol oynadığını vurgulayan Çelik, "Kalsit sektörü, Niğde'nin ekonomik büyümesine katkı sağlayan en önemli dinamiklerden biri. Bu alanın uluslararası rekabette daha güçlü hale gelmesi için ortak akılla hareket etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Programın sonunda Prof. Dr. Öner Yusuf Toroman, kalsit sektörüne dair akademik katkılarının bir örneği olan 'Kalsit' adlı eserini Vali Cahit Çelik'e takdim etti. Toplantı, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Sağlık Çalışanları Masa Tenisiyle Stresi Attı
Bülent Şen: “Vatandaş Mağdur Ediliyor”
BBP Niğde İl Başkanı Karataş’tan Milli Marş Tepkisi
Niğde’de Gençler İslam İlmihali Bilgilerini Yarıştıracak
Niğdeli Kardiyoloğa “Yılın Doktoru” Ödülü
Niğde Çiftlik’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu
Niğde’de Uyuşturucu ve Kumarla Mücadele İçin Kritik Toplantı
Bolat: “Türkiye çevresindeki savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdü”
Niğde’de Şehit Kabirlerine Ziyaret
Niğde Mezarlıkları Bayrama Hazır
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Murtazalılar Sahurda Buluştu
Niğde’de içleri ısıtan iftar
Niğde’de İstiklal Marşı’nın 105. Yılı Anıldı
Altunhisar’da Bahar Temizliği Başladı
Bakan Bolat Niğde’de Temaslarda Bulundu
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Dönemi Başladı
Niğde’de APP Plaka Değişimi Sürüyor
Niğde’de Yüksek Riskli Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi
Niğde’nin Gururu Ahmet Eskalen, Para Yüzmede Türkiye’yi Temsil Edecek
Niğde’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
Yükleniyor


